Wednesday, April 8, 2009

TadeR TajOk 02 !

*untuk baca entry ni, kena baca entry sebelumnya.. lebih afdal kata orang.. =)

.

ada beberapa blog yang aku bace. dia tulis pasal rasa sedih dia sebab ditinggal kekasih. aiceh..skema la pulak ayat aku pepagi buta ni. aku tamau komen apaper pasal blog2 begitu kat sini. aku cuma nak cerita tentang diri aku. tu saja.

apa kaitan aku dengan blog2 yang macam tu? okeh, cuba korang kaitkan entry aku yang ini dengan apa yang aku kata mula2 tadi (ada blogger tulis pasal rasa frust bila putus chenta). dapat kaitkan? tak dapat?

oke, mari aku kasi clear. kaitannya ialah ada ke-tak-jujur-an. bukan ke-tak-jujur-an aku pada reader tapi pada diri aku sendiri. maksudnya kat sini, siapa2 yang baru jumpa blog ni, mungkin diorang akan kata.. "blog ni cool laa.." sebab apa? sebab mostly entry2 aku merepek, merapu, untuk gelak hu-ha-hu-ha semata, macam rojak, ayat bertabur... makanya disitu, orang mungkin kata yang aku ni sorang yg cool. dan bagi sesape yang ada dapat komen2 dari aku kat blog2 korang, korang akan perasan yang most-of-aku-punya-komen menyimpang la dari entry. senang kata, komen sengal.. komen senget.. komen sewel.. dan komen se........angkatan dgnnya lah. so dari situ korang mungkin akan nilai aku sebagai sorang yang senget, sewel, sengal (nama blog aku pun 'sengal' kan..), mereng.. minah rock, dan ada jugak yang kata aku ni bukan cool tapi COLD. hmmmmm....

memang aku akui yg aku memang ada unsur2 dan enzim2 sengal + senget + sewel or dalam bahasa lembutnya otak gila2. tapi, tu sebenarnya cuma 'sebahagian' dari aku. sebahagian lagi diri aku sebenarnya sama macam diorang (maksud aku, diorang yg tgh frust menonggeng sampai tertonggeng2). seriusly! jadi, tu yang aku maksudkan berlaku ke-tak-jujur-an kat sini. aku sebenarnya masih dalam proses mengubat hati sendiri. even korang nampak aku macam cool. padahal sebenarnya tak pun!

dulu aku ada satu blog. memula skali aku join blogspot. aku buat dalam bulan 8 tahun lepas. blog tu aku buat betul-betul masa aku tengah frust menonggeng. sape-sape yang penah baca blog tu, dia tau la apa isi dalam tu. memang time tu life aku sangat-sangat huru-hara. dengan kisah chenta yang tak kesampaian, dengan beban keje yang bertimbun-timbun, dengan problem family, dengan macam-macam lagi lah. kira blog tu la tempat aku luah semua. direct takde tapis-tapis. seriusly aku takde sape-sape untuk dikongsi cerita time tu. dan bukan dengan semua orang aku boleh kongsi hal2 camni. even mak & family aku pun aku tak cerita. blog tu aku privatekan. memula cuma sorang dua je yg bole access tapi lama-lama takde sape bole access blog tu.

blog ni pulak wujud dalam bulan 10. masa tu aku memang tengah suffer. aku buat atas dasar aku-nak-cuba-carik-sisa-diri-aku-yang-masih-ada-rasa-hepi. dan jugak atas dasar aku-nak-cuba-buat-orang-lain-hepi-dan-ketawa bila diorang jumpa dan baca blog aku. masa tu aku fikir, aku tanak ada orang lain rasa suffer jugak macam yang aku rasa. dan aku rasa ada ckit kejayaan laa sebab ada certain2 reader yang kata baca blog aku macam baca majalah kartun (walaupun sebenanya aku pun tatau kat mana part yang klaka tu.. :p). alhamdulillah..

masa awal-awal blog ni dulu, aku ada letak footer ni:


~dari isi otak si sengal A a D i I : idop ni bukan untuk di-kusut-serabut-kan. jadi kita enjoi!!~


aku bubuh footer ni tak lama. dalam bulan 11, blog ni terbabas jadik blog sentimental. kalau sesape yang follow blog ni dari awal, memang tau la entry2 aku dalam bulan 11 & 12 tu. semua entry jiwa kaco. so, time tu dah tak sesuai lagi la kan kalau aku terus bubuh footer ni as trademark aku?

masa aku dalam mode sentimental laa aku jumpa blog vivi. time tu aku tak link blog dia. aku jumpa blog dia dari pacik ab geldofg. aku jumpa blog pacik ab geldofg dari cik saloma (cabincrew). cik saloma antara blog terawal yang ada dalam list aku. dulu aku takde follow sesape. aku suka jadik silent reader jer. memang tiap2 hari aku akan bukak blog vivi. baca entry2 merapu dia. aku enjoy! sangat enjoy! sampai la aku link blog dia kat blog aku & dia dapat trace sendiri. dari situ aku start appear. actually, aku nak ucap byk2 terima kasih kat beliau sebab blog beliau dah byk buat aku rasa hepi. seyes!

sikit2 aku cuba lupa rasa sedih. aku cuba lupa rasa frust. cuba lupa yang aku sebenarnya one-of-da-person yang tengah heartbreak. dan aku cuba jadik kental. hurhh..bukan senang. even sampai skg pun aku masih lagi 'rapuh'. kalau tak mesti tak wujud entry2 aku yang macam ni dan jugak macam ni. that's why aku cakap, aku skg masih lagi dalam proses mengubat hati sendiri. ubat dengan cara aku sendiri.

kalau ikut hati, memang akan menimbun laa entry2 sentimental aku dalam blog ni. tapi aku malas. malas nak layan kata hati yang ntah apa-apa tu. aku cuba pegang pada satu kata-kata:


kalau dia memang jodoh aku, dia akan balik semula pada aku..
tapi kalau tak, aku harap Tuhan temukan aku dengan jodoh sebenar aku.


perrhhhhh...panjang merapu pulak entry aku nih. kalau malas baca, sila skip yer. buat ngabihkan boreh yoo korang bace. takde info berpekdah pun haa..

jadi, kat sini sebenarnya aku nak kata yang aku ni tak se-cool yang korang sangka. kot! kira reveal la ni.. terpulang la korang nak nilai cemane. nampak jer mcm rock tapi kadang kala hati tisu gak aku ni beb! nampak je macam layan kepala mereng dok hu-ha-hu-ha tapi bila baca entry2 sentimental kat blog2 orang laen, kejung jugak aku dibuatnya!

hmphh..kat sini gak aku nak ucap thanks a lot kat korang semua yang support aku. even bagi komen kutuk2 pun gua tader hal lah beb! aku oke jer.. no hurt feeling. tu kira korang support aku gak la tu. walaupun korang tak kenal aku. tak penah jumpa aku. tak penah tau asal-usul aku. bila korang tinggal jejak korang kat blog ni, aku rasa terharu. seyes beb! haishhh..ni yang mata gua rasa cam nak masuk pasir ni. ayooooo... (kang ada pulak up entry tajuk "PERNAH TAK KORANG MENANGIS SEAWAL JAM 3.30 PAGI". hehh..)


ehh, dah 3.30 pagi??? pukul bape aku nak tido ni?? adeiiii..

tido dulu laa.. zzzzzzzzz~


.


.


nota-kepala: aku tulis entry ni bertemankan lagu ni..



.


.


.


nota-kaki: mesti korang tertanya2 pasal blog lama aku kan? blog tu aku dah hapuskan. dah selamat berkubur. aku dah tamau baca lagi dah blog tu. up entry2 sedey ditambah dgn layan entry2 sedey bole buat semangat korang makin down tahu? tak percaya? don't ask me, ask urself..


nota-tak-penting: tu pasal aku cukup lemah bila kena tag yg bentuk soalan ala2 nak dera diri sndirik. contoh macam tag ni dan tag ni dan ini jugak. adeiii...bg soalan laen la bang! soalan ala2 apa-pasangan-hidup-impian-aku tu betul2 bikin aku sewel..

23 comments:

kueh bakar said...

jgn sedih2 yak!

eliza said...

suda2 x mo sedih2 lgi ok..
nnti hilang kesengetan ko...hehehe

eh apa pasal nama aku dgn pentoi tiada aa? hehehe :D

ciK LyndaWawa igUana said...

ala...
apehal sume kawn aku cite sedih2 nie...
ni yg wat aku nak citer jugak nie...
alahai..
jgnle bg mood sedih pg2...

zAhiDah diHaz 17 said...

aku bertambah sedih la lagi..
emosi aku msh xstabil lagi ari ni...
n aku xtau sampai bila nak stabil balik....

Dato Paduka Masri said...

serius gile ko pye entri.... seram-seram sejuk aku membacanye.... blog aku ko jumpe mcm mn.... ko tak cakap pun... aku nak juga dengar cerita ko jumpa blog aku.....


mesti mata ko masuk habuk semasa entri ini dihasilkan kan... jangan tipu tisu depan ko kan,.... ko kan hati kristal....

Monkey D Luffy said...

aku pun biasa2 jer

khaLifah feDi said...

yup btol2..hidup kena happy kn..

psst aq ase ni yg plg bg s aku komen yuk!!!

psst:-ko sentap semcm aje apsl..emm relax2 cool ok..:)

qishie said...

i terima u seadanya.


walaupun u ketot.


hahaha...ada kaitan dengan entri tak?


zzzzzzz

vidadarisakura said...

kenapa macam aku maw menangis terharu jak ni.


haha!



alaaa..
aku pun macam ko jugak.
tapi aku malas maw cerita sedih2.
nda pandai aku.


hehe


chill babe!

vidadarisakura said...

lagi 1.


kadang2 cerita sedih terpilih jak aku up d entry.


sebab...

itu jak cara last.

ieNn ZaZa said...

wahai cik dijot...
tetiba aku jd sentimental lak kn...erm...

xkesah laa ape penilaian org terhdp ko, yg pntg ko xde kaco idup org...

n yg PALING PENTING...
ko xsakit kn ati org..

ieNn ZaZa said...

lg satu..

minta maap le sbb soh ko wat tag yg susah ko mau jwb..aku sndr pn susah mau jwb itu tag..n aku xrs aku ikhlas tok jwb pn...hny memenuhi permintaan my fren...

besi said...

senang je...jangan percaya dengan asmara...tak percaya? cuba la

joegrimjow said...

ingt 2 xtdo ag da kire truk
ni da kul 3 xtdo ag
ish2

joegrimjow said...

best klu di ketahui org

Konspirasi Melankolik Jiwa said...

i've lost it..

do u know what i mean?

i'd lost it..

everything..

i'm sorry..

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

isk..isk..isk...panjangnye....a'ah..liza..kasi smackdown itu pendek...hhehhehhehehehe

A a D i I ? said...

kueh bakar,
wokeh!



eliza,
nk tau cemane aku jumpa blog ko? blog ko aku jumpa kt blog pacik ab gak. pstu blog pentoi aku jumpa kt blog ko. tp baru skg aku bole bukak blog pentoi sbb dulu dia kedekut. 18 juta kali aku try bukak tp dia privatekan. hampeh btol pentoi. kedekut taik idung masin. syhhhh..ko jgn repot kt dia tau. haha!





ciK LyndaWawa igUana,
eh, sedey ke entry aku ni? hmmmm...





zAhiDah diHaz 17,
alamak, ni lg sorang kate sedey.. payah ni!





Dato Paduka Masri,
aku jumpa blog ko kt vivi, mrblind, pentoi, pacik ab....ramai lg laa.. hehe (perasan glamer ar tu. haha)


errr...aku x penah bwk tisu kulu-kilir arr!





Monkey D Luffy,
sama la kita. eh, mcm ada chemistry jek. haha! sengal!





kf,
owh, time tulis ni aku tgh dlm mood sentimentel la kf.. haha!





qishie,
kaka.. dasar senget tabole diubat! pwekk... :p

A a D i I ? said...

vidadarisakura,
aku pun tak reti weh. mcm ape jak kalo up entry sedey. poyo tahap dewa jak aku rs. haha!





ieNn ZaZa,
psl tag? aku x kesah jek nk jwp tag. tp takut korg yg tensen baca jwpn aku. haha!





besi,
asmara? apekah? kalo asrama aku tau la. kakaka!





joegrimjow,
syhhhh..jgn btau sesape ekk.. haha!






Konspirasi Melankolik Jiwa,
rilex ar beb! anggap je dia bkn jodoh ko. maybe next time u deserve sum1 better! trust urself and trust HIM!!





a.k.u.p.e.n.t.o.i,
amboi2.. ada hati nak komplot dgn eliza yek.. weh, ko penah kena tumbuk rusuk jurus ke-24 tak? hahah!

eliza said...

pnjang jwpan..bleh buat 1 entri kalau aku...hehehe

jgn risau aku x repot2 pun..hee :p

A a D i I ? said...

eliza,
haha..nt ah. senang2 nt aku up lg entry psl penemuan blog2. tp tgg aku msuk mode sentimentel dulu ar. hehe!

lalala~

penjenayah.merah.jambu. said...

ekekeke..
biaselah manusia..tak semua akan tunjukkan diri yg sebenar...
dan org pulak akan nilai kita..
yang penting kita tahu siapa kita!
yeah!

A a D i I ? said...

penjenayah.merah.jambu,
apa yg penting..kerjasama!
wonderpet! wonderpet!
haha~