Tuesday, April 21, 2009

iNi kiSaH beTuL. BukaN tiPu2.

hmmmm.....


besok last day aku bole ber-tenet. errr...maksud aku ber-internet. kira lusa aku dah start kena bertapa la konon2. kenapa aku kata aku nak pegi bertapa? kenapa aku kata besok last day aku bole ber-tenet? meh aku nak btau.

besok last day aku keje kat company aku skg. pada sesapa yg baru bace blog aku, bole refer kat entry ni dan entry ni jugak untuk pemahaman lanjut. hehe.. (wey, lu poyo sgt apsal haa budak? macam la ada orang nak ambik tau) okeh. sambung citer.

aku keje kat company tu about 5 years. nak kata banyak experience tu, macam agak tipu la. sebab aku rasa banyak lagi aku nak kena blajar. dan banyak jugak lagi yang aku tak tau. company aku yg skg ni oke. dari segi relationship between staff, memang ngam-ho lah aku cakap. kitorang macam adik-beradik. even skg2 ni semua dah cabut, kitorang still contact2 lagi. still hang-out sesama lagi. dan relationship dgn boss-tiga-ketul, kalau korang 1st time datang opis aku, sure korang kata aku macam kurang ajar dgn boss. kira senang kata, kitorang bole gurau selamba2 macam member2 lah. takat aku menyakat-keji-buli hencik bos-tiga-ketul tu, diorang memang dah biasa sangat dah. dah paham sgt dgn perangai aku yg kuat meng-keji. tapi lepas tu aku pulak kena buli balik dengan bos. buli tahap kuli batak kepala hotak bak kata eliza. he. he.

memang sayang nak resign. keje dah lama. orang kata dah confortable la kat situ. tapi atas sebab2 tertentu yg aku tak dapat nak story kat sini (helleh, ayat nak skema. blah la lu aadii!), so aku decide berenti. okeh, aku tipu. aku ada up satu entry antara sebab2 aku ambik keputusan untuk resign. korang bole check sini kalo nak tau. satu tu je la aku bgtau. yang lain biar ler aku simpan sendirik (poyo giler siak ayat minah ni! wey wey, apsal skima sgt ayat lu nih? geli seh!). eh, sukati gua lah!

kata orang, kadang kala berhijrah tu perlu. kan? =) jadik, aku nak cuba2 berhijrah la ni. (lu ni, nak blah, blah ajer lah. kecoh arr nak citer sana sini. bajet lu glamer?) korang doakan company baru aku nanti tu oke la yek. cuak pulak aku nak mula keje kat tempat baru.

okeh, kasi pendek cerita. sebab aku dah keje lama, so aku one of the staff yang dapat kemudahan guna leptop opis. okeh, korang macam dah bole paham jer ape aku nak cakap. dah paham ke? perlu sambung info ke tak nih? (oit oit..nak sambung, sambung jer la weh. jgn banyak songeh bole tak?)

oke oke, aku sambung. senang kata, kira besok aku dah kena pulang leptop ni la. da nama pun barang pinjam kan. so kena la pulangkan. tapi kan, agak2 bole tak kalau aku nak mintak leptop ni jadik souvenir je utk aku. aci tak camtu? he. he. he. bole blah!

so, tu la sebab2 kenapa aku terpaksa pegi bertapa. kalau tader leptop/pc, caner nak online? kalau tabole nak online, caner nak tulis blog? kalau tabole tulis blog, caner nak hupdet? hohoho.. jadi kepada yang bakal rindukan aku (pwekk! tader sape nak rindu budak senget macam lu nih. buat merosak minda jek), doa2 la tiba2 duit jatuh dari langit supaya aku bole beli leptop baru. haha! gila punya otak.

dah dah. banyak pulak yang bising. baru buat ayat poyo2 skema sket da bising. kecoh btol. tu blom aku tulis rencana-ayat-skema-ikut-format-DBP lagi tu. kompem ada yang muntah baca blog aku karang. haha. lalala~







nota-skema: aku tengah tunggu ada orang kaya sedekah duit kat aku ni. tak banyak. sedekah 5K je pun cukup. bole aku buat modal beli SONY VA10 kaler putih. he. he. he.
errr... ada sesape nak bagi derma? (^_~)

11 comments:

Mieaa said...

vaio putih?
no way!

A a D i I ? said...

Mieaa,
yess way!
haha..

Konspirasi Melankolik Jiwa said...

aku nak offer Macbook pro ko taknak..bleh dapat half price lagik..tue pun kalo ko percaya kat akulah..~

khaLifah feDi said...

ala weyh cc byk siak kat jb nie ok!!!!

a.b geldofg said...

mari aku belikan
tapi ada syrat2nya

ciK LyndaWawa igUana said...

pergh dijot, keje melammbak, sempat lagi wat karangan!
bile cikgu zanariah suh wat karangan ko main2..
heehehhehe

A a D i I ? said...

Konspirasi Melankolik Jiwa,
aku nak VA10!!
=(





kf,
g cc kena bayo weh. rugi!





a.b geldofg,
ape syaratnya ab?





ciK LyndaWawa igUana,
haha! wei, aku tak penah belajar dgn beliau la. lalala~

Monkey D Luffy said...

ku kan merindui mu ;p

A a D i I ? said...

Monkey D Luffy,
rindu kao jugak kepten! =)

eliza said...

eh apa pasal aku rindu dgn ko aa?

heran bin ajaib betul...hahaha

A a D i I ? said...

eliza,
owh sadis.. (^_~)