Wednesday, March 25, 2009

Ha. Ha. wUT a LOseR A a D i I ??

sila senyap !! aku sekarang tengah berperang tahu ? perang dengan diri sendirik.. cissss !! ni yang malas kalau masuk bab2 layan-jiwa-jiwang-karat-hati-lara-ntah-pape-bole-blah nie.. leceh~
.
.


si otak: apsal dengan kau ni hati? serabut jer aku tengok dari tadi.. nape? ada prob?


si seketol hati: aku rasa tak best la arini..


si otak: apsal? pasal petang tadi? pasal tu ke?


si seketol hati: mungkin kot..


si otak: rilex la weh. tak yah arr dok layan sangat. buat tatau jer. so, kau oke tak ni?


si seketol hati: entah lah. aku pon tatau apa yg aku rasa skg ni. bengang pun ada.. sakit hati pun menimbun.. jeles pun terasa gak..


si otak: jeles?? kau masih ada rasa sayang kat dia lagi ke? kau jgn buat hal weh! dia da ada gefren tau..


si seketol hati: sayang?? tak ah. manader weh.. kalau dia nak kat aku balik pun, aku rasa aku da tamau dah. kau pun tau kan cemane kitorg dulu.. cuma.. aku rasa aku jeles bukan sbb aku masih sayang kat dia & nak kat dia lagi laa.. tapi sebab laen..


si otak: sebab ape?


si seketol hati: kau rasa sebab ape?


si otak: aku rasa aku bole agak kot sebab ape.. aku rasa kau jeles sebab dia dah ada aweq tapi kau still gak macam ni..solo.. then lagi satu, aku rasa sebab gefren dia sepuluh kali lagi cun dari kau. betul kan?


si seketol hati: hmmmmmm..aku sedey la weh. nape aku mesti ada rasa jeles eh? aku ingatkan aku dah btol2 kuat. benci arr.. aku tak ske rasa camni.. sakitt!


si otak: rileks oke.. kau da penah maki dia kan? then, kita dah sama2 pakat maafkan dia & accept dia as fren semula kan? kita dah buat decision camtu, walau apa jadi pun kena redah gak. so, kuatkan semangat oke.. kitorang sume ada..aku, iman, jiwa.. kitorang support kau oke..


si iman: ekhhh? hati, kau kenapa nangis? apsal ni?


si otak: petang tadi.. kan kita g jumpa si-hencik-sesibu-merah tu. then, masa nak balik tadi, kan dia tunjuk gamba aweq dia. sebab tu la si hati ni jadik camni. jiwa kacau..


si jiwa: oitt.. ape sebut2 nama aku ni? ekhhh..apsal ni??


si iman: owhhhh.. aku faham. tapi hati, kau tak bole nak salahkan dia jugak. kau yg beriya2 nak tengok tadi kan? takpe lah.. benda dah jadi pun kan.. sekarang kita kena fikir cara mcm mana nak setelkan masalah si hati ni. kau masih sedey lagi ke ni, hati? bawak byk2 istighfar.. doa mintak dikuatkan semangat, ditabahkan hati, dan lagi satu.. aku ada satu doa bagus utk diamalkan ni.. aku baru dapat semalam..


si jiwa: apa dia weh?


si iman: camni, "YA ALLAH, AKU TAK MINTA KAU RINGANKAN BEBAN KU. CUMA AKU MINTA, KAU BERILAH AKU BAHU YANG KUAT UNTUK AKU MENANGGUNG SEGALA BEBAN KU INI"

.

si hati: aku rasa aku ni betul2 loser..


si iman: jgn cakap mcm tu. ingat hati.. everythings happened for a reason. dan lagi, kitorang semua ada untuk support kau..


si jiwa: betul tu hati.. jangan bikin aku lara lagi. kau kena kuat. baru aku bole kuat. kau tempat sokong aku. kita sama2 kena kuat untuk lalui semua ni. kalau dulu kita kuat terima apa je sikap dia.. sanggup je telan semua rasa sakit.. sekarang ni kita semua mesti bole hadapi menda ni. kan?


si otak: betul betul betul.. jangan sedey2 lagi eaa.. nanti kitorang semua pun tak hepi..


si hati: thanks korang..








si A a D i I ?:

ADAKAH AKU SEORANG LOSER ??

loser ke aku kalau aku still make fren with him after broke-up (juz a fren. not more than that) ?


loser ke aku kalau aku still sudi maafkan dia even dia dah totally buat aku down giler b4 this ?


loser ke aku kalau aku still lagi bole senyum bila dia tunjuk gamba gefren baru dia kat aku ?


LOSER ke aku kalau aku still lagi bole buat baik kat dia even dia la punca aku dah mati rasa nak ada boifren lagi skg ni ??





e n t a h .

24 comments:

Konspirasi Melankolik Jiwa said...

be co0l la..

ko loser kalo ko asik pikir ko nie loser..

cuba kalo ko pikir ko nie champion..

mesti ko akan jadikk champion..

takde mende laa..takat dia tunjuk gamba awek..

ape ade hal..bukan jadik bini lagi pun..takde menda ko nak jeles laa..

wat bodoh dah laa..ko kan terer wat2 bodoh nih..biasa la tuh..

aku percaya ko musti buleh..

hal kecik jek la dijot..

takat ape yang ko dah wat kat dia tuh..

takde menda laa..

ape yang penting??

KERJA~SAMA..Wonder Pet Wonder pet..

kami datang..untuk menyelamatkan dijot dalam kesusahan..kami tak besar dan kami tak kuat..bila bekerjasama suma jadik mudah..eeeyyyhhh...wonderpet~!!!

p/s kenapa ada lagu wonderpet lak nih..

lalalalalalala..

a.b geldofg said...

buat apa sedih2.....mranakan diri dan fikiran...mari kita mriahkan hdup kita yg bnyak cabaran ni

apisz said...

loser is loser...lalallalala

Monkey D Luffy said...

hidup mesti hepi maaa...

penjenayah.merah.jambu. said...

nope.
i dont think so.
itu kul ok!
chill dear..

Shahrul Azry said...
This comment has been removed by the author.
arres™ said...

huhuhuh...
diambil dr blog aku sendiri...
ade org comment kt post aku...

"menyayangi xsemestinyer memiliki"

tp ape kes?
hati masih lg gundah gulana....
tp aku rase ko xloser....
cume ko masih care jer

Helmi Razali said...

ini kisah benar (aku tak merujuk kepada neraca kisah benar kat tv3 tu, harap maklum) ke??

aku agak tertarik dengan cara ko tulis entri ni. Terkesan di hati.

then, aku ada nampak orang komen, menyayangi tak semestinya memiliki. Betul! aku sokong.

alah, susah-susah, ko kapel je dengan aku. ha ha (that was pretty pervert, so sila baling kasut kat muka aku sekarang).

anyway, aku harap hati, jiwa, dan otak kamu masih sihat walafiat, dan sembuh dari luka ini.

Shahrul Azry said...

sabar sudah! ;)

qishie said...

lepak la AaDiI..

aku dulu pun pernah rasa macam ni.

tp.ko try cool down.

memang ko tak perlu nak tipu diri sendiri yang ko dah boleh accept dia as kawan biasa.pasti tak.
tapi insyaallah.lama2 perasaan tu akan hilang sendiri.

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

pinjam sat...live well or live hell..we choose..

ciK LyndaWawa igUana said...

wah aku mmg loser beb!

ieNn ZaZa said...

adus cik dijot..sabar ek...xmo laa sodeh2...n jgn sekali2 ckp diri sndr loser...xbaek tau...

xsalah pn kwn dgn org yg penah wat kite kecewa..xsalah pn kalau kite buat baek dgn org yg penah buat jht ngn kite...n sesungguhnye KITE laa insan yg plg baek sbb sedia memaafkn org yg penah wat kite rs cam nk MATI...

mgkn skrg dijot rs dia happy gile2 ngn gf dia..akn dtg kite xtau kn...doakn dia bahagia dgn kehidupa dia skrg, insyaallah kehidupan kite akn bahagia, mungkin jgk akn lebih bahagia dr dia...

mrblind said...

lu buat entri macam ni lagi banyak-banyak..baru betul2 loser..hahaha

zAhiDah diHaz 17 said...

ok lagi kalu dapat jadi kawan, aku pun ingin nak kawan balik dgn ex aku, but dia xnak. kau bukan loser n aku pun bukan loser la. hehehehe...

iDioTeQue^ said...

konspirasi melankolik jiwa.. ape yang penting??? bkerjasama.. wonderpet!! hahahahahaha

cool ne jot.. ko cukup tabah selame ni,tmbh tabah lg sket jek..sket jek lagi...

mEiShOmOsAPiEnS said...

naa,,,
loser? no
sesibu merah yg loser

A a D i I ? said...

Konspirasi Melankolik Jiwa,
be coOL? okeh, nt aku dok dlm esbok (peti ais). amcm?

owhh, taraf ank buah aku jek ko ni layan wonderpet. (tp aku pon layan jugak. kakaka)



a.b geldofg,
yer meriah !! bersama hencik a.b
err..buleh ke gtu? :D



apisz,
"i loose control..bcoz of u beb"
(scorpion)

erkk..ape kaitan??



Monkey D Luffy,
nak buat caner..aku pn mcm atan jugak..kdg2 jiwa kaco

heee..x pepasal nama atan msuk cni



penjenayah.merah.jambu,
kul? kul bape? err.. ke flight ke KUL (KL). haha.. sengal sungguh aku nih!



Comment deleted,
no comment! haha!!

A a D i I ? said...

arres™,
care free? or feel free to care??
hahah~

erkkk..aku sayang ke? rs2 tak. hehh..lg mau ego



Helmi Razali,
okeh mari kita kapel sekarang!
adusss..tipu aje. jadi, sila abaikan. haha!



Shahrul Azry,
sabar. oke, sudah! sabar dah abis. lalala~



qishie,
harap2. jadi, berusahalah!!



a.k.u.p.e.n.t.o.i,
i choose to live well. yeahh!!



ciK LyndaWawa igUana,
ekhhh? kenapekah??

A a D i I ? said...

ieNn ZaZa,
moga dia bahagia. aminnnn~
(errr..agak2 aku ikhlas tak? oke, tapayah pk. abaikan ajer!)



mrblind,
owhh ye eh? tanak la aku cmtu..



zAhiDah diHaz 17,
kalo dia da tamau kawan, buat bodo suda.. kes aku ni, dia yg beriya2 nk jdik kwn lps kitorg break so aku layankan jer laa.. lgpun dia yg putuskan. kira bukan salah aku laaa.. kan?



iDioTeQue^,
hmmmmmmm.....bukan senang nk jdik senang. aku tgh pk cemane nk jdik kaya ni..

hurhh? ada kaitan ke??
jwpnnyer.. tader.. lalala~



mEiShOmOsAPiEnS,
=).. mau pegi joging x besok?

vidadarisakura said...

aku penah mati dalam hati sebab pekara macamtu.
tapi aku masi boleh pura2 hidup depan org ramai.


ego mesti tinggi weh!
hehehee

A a D i I ? said...

vidadarisakura,
ego ego jugak weh. tapi kt satu tahap, org nmpk kita kuat padahal kita sndirik rasa mcm mau mati tahan sakit. kan?

isyah_izzati said...

hurm...sy pon berade di dlm emosi yg sme...tetapi, rasenye kite bkn loser tetpi pttnye kite berbngge kerane prnah dikurniakan oleh Allah sekeping hati yang penuh dengan cinta...ceh,skemalah plak tp yakinlah dgn janji Allah kak,telah tersedia penggnti yang lbih baik...cubela amalkan ayat2 nih..Surah Yusuf ayat 4 dan surah Yassin ayat 36...

A a D i I ? said...

isyah_izzati,
=)