Sunday, December 28, 2008

pergi jauh dariku biarkanku
jangan ganggu diriku hai silamku
berat sudah ku tanggung beban diri
kelak akan ku ganti dengan senyuman
walaupun pahitnya masih ku terasa

mungkin kali ini kan ku mampu mengharungi
bimbing jiwaku ini diri yang lemah
oh Kasih-ku
selamat tinggal silamku
pergi jauh dariku

selamat tinggal silamku..

kelak akan ku ganti dengan senyuman
mungkin kali ini kan ku mampu mengharungi
bimbing jiwaku ini diri yang lemah
oh Kasih-ku
selamat tinggal silamku
pergi jauh dariku

pergilah silamku
pergilah silamku
pergilah
pergilah silamku..

Di HaRi peRTaMa 1430 HiJRaH


Ya Allah Ya Tuhanku
Jika Kau kurniakan aku umur yang panjang
Tapi sepanjang usiaku, aku habiskan pada perkara-perkara yang sia-sia
Maka, Kau ambillah semula
Kau tinggalkanlah aku umur yang sedikit
Yang aku penuhkan dengan amalan-amalan yang takwa

Ya Allah Ya Tuhanku
Andai ditakdirkan ajalku sampai hari ini
Aku mohon kepadamu Ya Allah
Kau matikanlah aku dalam keadaan beriman kepada-Mu Ya Allah
.
.

Amin ya rabbal alamin..
.
.
.
nota kaki:
azam? tak. ni bukan azam. tapi lebih kepada peringatan utk diri sendiri. moga tahun baru ni lebih baik dari tahun-tahun yg lepas. insya-Allah..
.
.

Saturday, December 27, 2008

Mimpi !!
malam tadi. indah.
ada bahagia di dalamnya.
tapi..
argghhhh..SHIT~
kau cuma mimpi.

p/s: hencik sesibu merah, kenapa dah hampir setawun aku tak tengok kau tiba2 malam tadi kau datang? datang dengan senyum manis. bagi aku harapan. jangan jadi kejam wahai hencik. ia buat aku sakit taw. walau cuma dalam mimpi.


dari isi otak si sengal ~A a D i I~: wahai hencik, pegi jao2 laa kalau da mati rasa tu dalam hati kau. aku da penat taw tak??

26122008

arini aku sakit hati.
dan bengang.
dan penat.
dan
.
titik.



ISO, KaU bUaT aKu beNganG!


kadang2..bila otak da x bole nk pusing..kadang-kala manusia akn hilang pertimbangan..

feel lonely..alone..loneliness..

hate dis feeling...

lost..missing....



rilex la..
kita ada kwn lg..
still got family..
pk from da positive part..
oke?
we r not alone..
we just feel that becoz we got nobody by our side..
ask how we doing n whatsoever..
rilex lady..



ni yg rs btul2 nk nangis ni..hailaa....


jgn la nangis..
nothing to be cried about
it not worth it
even a single tear
be strong ~!!



but.. things are easier said than done..

.
.
dari isi otak si sengal ~A a D i I~: tadi sebenanyer nak post menda laen. tapi da lupa. so, copy-paste je menda ni. apaper je laa.. ada aku kesah? ^_^

Friday, December 26, 2008

LaGu iNi DiPangGiL MiSi yG peNaT

we need some motivation fast
forever needed to the last
but after sometime we dont see
things could be better off to be

.

.
Sungguh! hencik masa tu bole membawa seribu satu perubahan bermacam gaya..
Bila aku duduk2 dok bawak renung2 dalam2 diri ni,teringat aku kenangan2 lalu. macam2 gaya ~ terbalik-terlungkup-terlentang-terbaring-terlingkup-tersungkur. macam2 rasa ~ masam-kelat-pahit-manis-payau-masin. macam2 cara ~ duduk-berdiri-sujud-berteleku-bertatih. hampir semua aku dah rasa. paling aku ingat kenangan masa kecik2. masa zaman2 aku baru nak kenal dunia. nak sebut ABC. nk kenal 123. nk tau Alif-Ba-Ta. nk belajar mengira-mengeja-menyebut. zaman2 aku 'suci bersih' dari segala ke'keji'an. hehe.. zaman2 aku cuma tau nk main jer. hepi riang ria spjg masa..
.
.
coz its what i believe!
not so simple as it seems to me
it's what i have to do
possibilities!
never makes me feel good anyway
thats why i have to stay
and move on, to carry on
.
.

Sebab kehidupan ni tak adanya pernah sunyi dari segala macam benda susah senang, serba-serbi cukup nak bg hidup ni penuh warna-warni..
Fasa jadi student skola menengah sekaligus jadi budak hostel memang betul2 buat life aku tambah jdik colourful. segala suka-duka-pahit-manis life terkumpul kat sini. time ni la aku blaja solat berjemaah. kenal qiyamulail. ikut rutin baca surah yasin tiap2 malam jumaat yg kdg2 berselang ngn ceramah. blaja solat tarawikh bila tiba bulan ramadhan. kongsi sama2 makan nasi kawah. duduk-tinggal sebilik ramai2 satu dorm. prep. bilik tv. sick bay. study room. outing. inspection. fire drill. rentung. skodeng. fly. kat sini la aku blaja jadi orang. or sbnanyer tak bape nak jdik orang sangat la sbb kenakalan aku time tu. slalu jek langgar law skola ~ tak lipat tudung. kua hostel tak pakai stoking. cabut prep. cabut assembly pg esp. ari senin. tuang kelas (tapi aku x penah ponteng skola. cuma ada kelas2 yg aku menyampah abis jek aku tuang. lepak kat library sensorang). penah panjat pagar skola sebab nak ponteng latihan rentas desa. rosakkn reta skola ngan gunting buku library. tak buat keje skola. teringat masa zaman aku jatuh-tergolek-tersungkur. trial I-SPM. result: SAP~!!. gara2 tak lepas syarat 6 subjek lulus. subjek elektif aku hancus-bungkus abis. prinsip akaun jer lepas. add maths+fizik+kimia+bio ~ sume lauk-masak-kicap. failed tahap terbenam dalam tanah terus. dan yg buat lagi haru, bila nama aku jatuh kat no. 123 drp 126 org student form 5. ngeee...mmg tahap tergolek-tersungkur-terlungkup abis2an. tatau la ape nak jadi kat aku time tu. tapi lepas tu la aku rasa nyesal ngan ape yg aku dah buat kat diri sendiri. dan sket2 aku pelan2 tarik-paksa-bawak diri ni ke jalan yg btul. dan nasib baik masih sempat. masa result spm kua, aku still bole tarik senyum sampai lepas telinga sebab berjaya gak dapat pangkat 1 even aggregate angka belas2 la gak tapi still oke kot sbb x cecah puluh2. tp ada kesan gak la pada diri aku skang, sebab sampai skang aku still rasa ngeri kalau orang bagi high expectation or over-estimate kat aku. sebab aku ni bukan pandai mana pun. aku biasa2 jer. i don't hv any extra-ordinary things inside. juz paksa diri lebihkan usaha.
.
.

HERE WE GO AGAIN!
.
.

Dan tak ada benda yg predictable dalam dunia ni..
Msuk fasa jadi student college (tak dapat masuk U sbb aku tamau masuk matrik..2 kali offer matrik aku rejek sebab tak sanggup nak ngadap subjek fizik+kimia lagi. ngeee..mimpi ngeri kalau aku amik) wat aku btul2 blaja jdik org. susah senang blaja jimat duit-ikat perut sebab tamau susahkan famili dgn yuran kolej yg mahal gler. tiap2 sem cuma brgantung hidup ngan duit loan mara. sanggup jek jln kaki 45minit g kolej. makan sehari sekali pun aci redah jer. no entertainment pun harung jugak. dan masa ni la aku study sungguh2. tamau da rasa lagi jatuh-trgolek2-tersungkur-terlungkup cam dulu. serik. seksa wooo melingkup camtu. bukan senang nak bangun. dan at last, i got ma diploma on time. oke la tu kot. even blom ada rezeki nak further degree until now. but impian tu masih ada. dan masih cuba diusahakan.
.
.

we want it back we want it all
for no mistakes and lost control
i thought i said this all before
were running straight against the wall

.
.
Hidup ni sentiasa bergerak macam roda. samada kat atas atau kat bawah, kena teruskan selagi masih diberi peluang bernafas..
Bila aku mula belajar berjinak ngan fasa chenta-jiwa-raga-jiwang-karat, memang rasa nak tergelak-terguling2 bila diingat. mane taknyer, start msuk fasa tu ms form 5. yg memang sungguh2 tak patut. yg masa tu patut2 berchenta ngan buku2 dan syllabus spm jek. hehe.. biase la..budak2 baru nak kenal dunia. kira tu try n error laa. and mmg da error pun. 3 kali try n 3 kali error! failed terbenam dalam tanah smpai skang tak kua2. sudah2 laa tu. cukup2 la tu kot nak try n nak rs error. but it's oke la kot. tak perlu kot nak berciter2 panjang lebar pasal fasa ni. memang bole putus fius. buat kusut-serabut-haru biru-huru hara otak jek. past is past. da rest is history. and memory. maybe.
.
.

confusion, conviction
its too hard to take part
all the lies, alibies
its flowing inside my head

.
.

Ada orang kata, hidup ni macam cuaca. kalau semalam panas terik, tiba2 hari ni turun hujan lebat. dan dalam tak sedar juga, dalam kita basah lencun dengan hujan, tak disangka2 muncul pelangi yang cantik. dan waktu tu, kita tersenyum sendiri. gembira..
Dalam hidup aku, kadang2 aku rasa lost. lost in my own life. tak tau apa yg aku nak dlm hidup. aku nak apa sebenarnya? entah. tapi yang pasti, aku cuma nak rasa bahagia. bahagia dalam erti kata, rasa tenang dan lapang dalam hidup sehari-hari. gembira dengan apa yang aku buat. gembira dengan apa yang aku lalui. gembira dengan setiap takdir yang dah tertulis untuk aku di Loh-Mahfuz sana. gembira dengan apa yang aku terima. gembira dengan apa yang dah disediakan untuk aku. atau dalam kata pendeknya, bersyukur. aku mau jadi orang yg tau bersyukur dalam apa pun. tu aje. errr..ye ke? tak. ada lagi sebenarnya. aku tak nak jadi orang yang biasa2 je. tak nak jadi orang yang sederhana. aku nak jadi orang yang berjaya dalam hidup. bukan jadi orang glamer. tapi berjaya. berjaya tak semestinya glamer. kan?

.
.

coz i'm down on a mission,
to show our population,
to make sure that were getting enough
up to attraction to show our reputation,
to share what we have to say
.
.

Dan sebenarnya, yang namanya hidup tu tak pernah ada titik. kan?

Terlalu banyak yg aku nak kena fikir. macam2. dan sungguh ia terlalu memenatkan. dan rasa penat tu kadang2 buat aku macam nak mengaku kalah. menyesal dengan life ni? tak. aku tak menyesal. orang yang menyesal tu orang yang berputus asa. aku belum lagi nak putus asa. tamau. tamau jadi orang yg kalah. masti ada cara untuk lalui hidup ni. dan mesti ada pelangi dalam setiap penghujung hujan. kan? cuma kena sabar sikit jer lagi.
.
.
down to believing,
up to achieving,
something that we dont know
and try to believe what we did in the old days
IS ABOUT TO PAY!!!!
.
.

tak pasti apa yang akan berlaku kemudian.

tapi, tiap kesusahan pasti ada habuan di kemudian hari. kan?
pasti pelangi akan muncul jugak.
one fine day.
or maybe find one day.
hope so.
.
.


.
TIRED MISSION - BUNKFACE
dari isi otak si sengal ~A a D i I~: aku yang dalam fasa layan bengang bila terpaksa mem-burn-kan tiket train ke taman negara. chisstt~!!
.
.
.

Thursday, December 25, 2008

TaMbaH LaGi saTu BuKu

mari baca sama2:
Doa Awal Dan Akhir Tahun
.
.
tinggal 3 hari
dah sedia nak terima BUKU baru?
.
.

Saturday, December 20, 2008


try to RECOVER~!!

saya mau GEMBIRA semula
macam duludulu
macam selaluselalu
GEMBIRA yang betulbetul
bukan mainmain
tak tiputipu



letih la main HUJAN. nanti sakit. nanti demam. nanti banjir.
nanti semua orang susah hati.
nanti semua orang lari.
harapharap saya boleh.
harapharap saya kuat.
.
saya tengah CUBA lah ni.
doakan saya kuat balek yea !!
.
=)

Thursday, December 18, 2008

cHe RoN: saTu maLam beRsaMa kaMu~

17 Disember 2008

malam ni malam last che ron kt jb. jadi kitorg abiskan satu mlm sama2. mari folo aktiviti satu malam kitorg kat danga~

~pia,dekchom & mas posing dlm kelaparan sementara tgg che ron sampai~


~masa utk makan. kitorg mkn kat tomyam thai. disebabkan memasing dh sgt lapa, jd cuma smpt amik gamba lps mkn je. masa mkn memasing pelahap ngalahkan org afrika. haha~

~amik gamba lagi lps makan. kali ni ada yani & kwn dia sbg pemenuh ruang. haha. tak sangka yani pun mkn kat cni gak~

~tak tau la apa yg besh kt pokok krismas ni. tp mcm sume org pon excited jer nk gambo kt cni. x kesah la..layan ajer laa.. mas control ayu ngan baju kurung. keke~

~perut da kenyang. mari kita teruskan aktiviti. haa..teka kitorg nk g mane? kitorg nk g karoke. mau ikut? jom2. lalala~

~benti jap kt tepi pokok buluh b4 sampai kat tempat karoke. posing lg. ntah ape gaya tah ni. layan ajer~

~sementara tunggu booking turn nak karoke, mari kita sabotaj keta hencik yani. syhh.. diam2 tau. jgn report kat yani. mau sebulan dia mengamuk karang. hoho~

~ku yg paling pendek. diikuti che ron. haha. weehoo~

~lepas tu buat posing edisi cover lobang idung la pulak. keke. erkk..apsal che ron ngan aina laen mcm je gaya tu? korang lari tajuk la weh~

~ok, da sampai turn ntok karoke. b4 tu sempat buat posing edisi cover album tak jdik. hurhh,sape la yg jadik cameraman ni. tak pro lgsung. kaka. jgn marah che ron~

~kali ni bole la nak kate jadik. cover album untuk band kitorg. haha. nak tau satu benda? yg paling pendek kat tengah tu la vokalist nya. hoho. lalala. bia arr nak perasan. weehoo!!~
.

.
ok. lepas karoke,terus balik. time ni bateri camera da abis. so x dapat nak amik gamba utk babak seterusnya.
.

che ron, jgn sedey2 yea.
.

.

p/s utk che ron: kamu jgn lupa daku taw.. ku sayang kamu.. ^_^

Monday, December 15, 2008

iT sTiLL RaiNinG. iNsiDe~

dia dah pergi. terus. tak toleh belakang lagi. mungkin~
.
bisik hati: cik otak, aku rindu dia..
.
bicara otak: cik jiwa, aku ingat dia..
.
rintih jiwa: cik iman, aku rasa sakit..
.
suara iman: cik hati, aku dah tak kuat..
.
.
jadi?
entah.

~i don't know why they called it HEARTBREAK. it feels like EVERY PART of my body is BROKEN too~

aKu pULaNg meNunAiKan jaNJi..


~been-nelly, walaupon aku sampai time korg tgh makan berdamai, tapi korg x ajak aku makan skali kat meja tu pon. aku kecik ati taw! tp x pe,wlupon kecik ati, aku btol2 hepi sbb korg da selamat kawen. hak.hak.hak :D~
.

~been-nelly, walaupon korg hepi potong kek tu, tapi aku kecik ati jugak taw! sebab korg x bagi aku sepotong kek tu pon. aku baru je ingt nak mintak sebijik,terpksa simpan dlm ati jer. tp x pe, walaupon da kecik ati, aku tetap btol2 hepi sbb korg da selamat kawen. ho.ho.ho. :D~
.

~been-nelly, walaupon sambil potong kek tu korg berdiskusi-diskusi, aku ingatkan korg tgh diskas bape potong kek nak bg kat aku. rerupanya tak. aku kecik ati lg skali taw! tp x pe, walaupon kecik ati, aku lg skali btol2 hepi sbb korg da slamat kawen. ka.ka.ka. :D~
.
~been, walaupon ko suap makan kat nelly je, x suap kat aku pon..tp x pe..aku tetap gak btol2 hepi sbb korang da selamat kawen. ke.ke.ke. :D~
.

~been-nelly, walaupon korg kedekut x bagi aku ngan che ron duduk kat pelamin korg tu, x pe la..aku bwat2 hepi dapat berdiri kt tepi jer walaupon sbnanyer aku da kecik ati sungguh2 taw! tp aku btol2 hepi lg skali sbb korg da selamat kawen. kuang. kuang. kuang. :D~
.
~been-nelly, walaupon aku da kecik ati banyak, tapi aku sungguh2 hepi utk korg. btol2 ni taw. tak tipu. btol2 gak doakan korg bahagia ke anak-cucu-cicit-ciut. tak main2. he. he. he. :D~
.
.
TAPI
walaupon aku datang majlis korg. walaupon aku da langgar janji yg patutnya aku nak boikot majlis korg sbb ko tak bagi souvenir 'tiang jamrah' tu kat aku, tu tak bermakna souvenir tu BURN camtu je taw! aku tak kira. aku nak tuntut gak. tak pedulik.
.
HA. HA. HA. :D
.
.
.
dari aku yg kejam;
~dijot jr da C Y A N I D E NaTriuM bRoMatE ~
.
dgn ucapan;
SELAMAT PENGANTIN BARU~!!
.
:D

Wednesday, December 10, 2008

Di LoPak aiR SeteRusnYa

dia tetap berjalan. daripada hujan turun lebat pada mulanya, sampailah dah berhenti. rintik-rintik yg tadinya kasar-kasar, kemudian makin halus dan kini dah tak ada lagsung. dia masih juga berjalan. tak berhenti.
.
masa hujan turun lebat tadi, dia redah juga. masa rintik-rintik dari lebat jadi halus tadipun dia tetap juga berjalan dan sekarang dia masih juga berjalan. dia tetap berjalan dan terus berjalan. tak ada tanda-tanda yg dia akan berhenti. tanpa payung. tanpa rain coat. dia berjalan juga. terus.
.
langkah diayun. dalam basah kuyup. sambil memijak lopak-lopak takung air yg terbentuk lepas hujan tadi. tak peduli pada mata yg memandang. tak hirau pada org keliling yg melihat pelik dirinya yg lencun. tak ambil kesah pada suara-suara yg mungkin kata dia gila. mereka cuma nampak basah dirinya diluar. tapi tak siapa nampak pada basah hatinya yg masih juga dilanda hujan. yg entah bila akan berhenti.
.
dan tak ada seorang pun yg sedar. sepanjang dia berjalan sejak dari hujan lebat tadi, air mata dia juga sama lebat. sama-sama berlumba turun dengan hujan. dan air matanya bersatu dengan hujan di pipi. turun beriring dari pipi ke dagu dan jatuh ke jalan. itu yg org tak nampak. yg org tak sedar. yg org tak perasan.
.
walaupun sekarang air mata dia sudah kering, sama kering dengan hujan yg sarat ditakung awan tadinya, tapi hujan itu sebenarnya tak pernah berhenti. tetap juga jatuh terus. cumanya air hujan itu turun dalam hati dia saja. cuma dia yg tahu. cuma dia yg rasa. cuma dia. dan dia tetap berjalan terus hingga lelah. atau hingga hujan dalam hati berhenti. mana satu tiba dulu. berjalan. terus. tak henti~

Tuesday, December 9, 2008

LosT iN a waY~


I look at the sky, it looks back at me
I can't hear the silent melodies
I know that i'm here yet i am lost
Blown in confusion by the breeze
Hiding my face, crying alone
I need to find my way back home
Back to the place, the wonderful days
Living the life i used to know



.
.
.
.

MinGgu SeDEy SayE.. =(

masuk arini..dah 10 hari cik speedy tak bersama saya. dah 10 hari saya tinggalkan dia kat kg. sebab dia sakit. mungkin penat sangat sbb asyik kena ikut saya jalan sana-sini. kesian dia. kena masuk spital. saya harap dia cepat sembuh supaya saya boleh bawak dia jalan2. rindunyer sama cik speedy!! =(



mp3 saya..yg kaler putih tu. dia pon dah jatuh sakit. terlebih merajuk agaknyer. tak tau lah kenapa. mungkin sbb dah lama tak layan dia. hehari dok terperap kat opis je, dengar lelagu dlm mp3 kat lappy je la. sian kat dia. dah seminggu saya hantar dia masuk klinik. tapi sampai skg ni still blom ada apa2 berita pasal dia. cepat sembuh yer hencik mp3!! =(


lappy saya tu. dia pon da kena penyakit gak. mungkin jugak sbb dia dah penat. tak benti2 kena layan saya. tak tau la virus apa yg dah serang dia. tetiba sound dia ilang. mungkin gegendang telinga dia dah pecah kot. mati kutu jugak la saya bila tetiba idop x de hiburan. tapi saya dah anta dia g jumpa doktor. n skg dia da sehat. harap dia sehat terus n terus hiburkan saya.. kan hencik lappy kan!!


cik K750i saya ni pon da mula buat perangai mengada taik kuda dia. skg2 ni susah btol nak di-cas baterinya. geram btol. manja sungguh. nak kena godeh2 baru bole. malas saya nak layan perangai manja dia ni. lagi la malas nak bawak g jumpa doktor. sbb dia cuma berpenyakit manja!! bukan sakit kronik pon. tapi saya sedey la jugak. sbb dia da pandai merajuk. jgn la merajuk cik 750i. saya janji tak beli yg baru lah!!


modem ladybird tu. da lama tak jenguk dia. apa la khabar dia skg. harap2 dia tak majuk mcm hencik mp3 puteh sama cik K750i tuh. saya tau dia bukan spesis yg ske majuk. kan cik ladybird? tapi saya pon da x ingt kat mana saya simpan dia. last jenguk dia 4 minggu lepas kot? entahlah. alamak, balik nanti nak kena carik dia sebelum dia majuk!!





p/s: sedey laa.. barang2 saya suma da pandai majuk. da pandai kecik ati. da pandai mogok. adehh.. =(

Saturday, December 6, 2008

. . . . .

arini.. 06 Disember 2008
besday Kakak @ Fatini
yg ke - 7 tahun
.
.
HaPpY BirtHdaY KaKak~!!
.
.
.
love;
~makteh~

Friday, December 5, 2008

BiLa Kau NaK KawiN ??

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
Bila nak kawin???
Di sini orang bertanya
Di sana orang menyoal
Tak kira teman mahu kenalan
Asyik-asyik itu je yang jadi bualan
Begitulah nasib orang bujang
Tak kira lelaki mahupun perempuan

Bila nak kawin???
Keluarga pun dah mula risau
Si teruna, emak bimbang jadi bujang terlajak
Si dara, ayah takut bergelar andalusia


Bila nak kawin???
Jiran turut sama menumpang tanya
Bila dijawab jodoh belum ada
Kata mereka, kita kenalah usaha
Mandi bunga salah satu caranya
Tak pun mandi ais boleh dicuba (errrkk..boleh berkesan ke?)

Bila nak kawin???
Aduuuhh...aku disoal lagi
Kawin???
Nak kawin dengan sapa?
Calon pun takde.
Hah!!! Awak tu memilih sangat agaknya
Ewah-ewah sedap sungguh mulut berkata
(aku ambil tunang @ suami kau, baru padan muka)
.

Bila nak kawin???
Akan ku kawin jam-jam ni juga (haa...haa... haa)
Andai memilih suami semudah bershopping di pasar malam
Atau semudah membeli VCD cetak rompak
Atau sesenang memakan twisties..(nyumm nyumm)

Bila nak kawin???
Aaahhh....sungguh aku bosan
Banyak yang lain boleh jadi persoalan
Kenapa asyik itu yang dihadapkan
Apa kita nak heran
Lambat cepatnya jodoh, Allah yang tentukan.


Bila nak kawin???
Pada yang masih bujang
Biarkanlah mereka terus bertanya
Usah ditunggu letih mulut mereka (takkan letihnya sampai bebila..)
Kalau ada jodoh, Insya-Allah takkan ke mana.


Bila nak kawin???
Pada yang asyik menanya
Usah dirisaukan jodoh orang
Jaga masjid sendiri agar tidak goyang
Lain orang lain rezekinya
Syukurlah dengan apa yang kita ada.





dari isi otak si sengal ~A a D i I~: copy-paste-edit. entry ni buat yg asyik dok tny. bosan. dgn ucapan: aku da penat la weh nk jwp soklan korang..

Heartless. Hopeless. Helpless.


Heartless.
mati hati.
mati jiwa.
mati raga.


Hopeless.
mati akal.
mati rasa.
mati cinta.


Helpless.
mati cara.
mati idea.
mati diri.

Wednesday, December 3, 2008

. . . . .

03 Disember 2008
hari nie besday si twin zahin & hazim..
HaPPy 1st yeaR BiRthDaY
.
special dedication to:
~ABANG AYIN & ADIK AZIM~

Love;

~mak teh~

Saturday, November 29, 2008


I've always been the kind of girl
That hide my face
So afraid to tell the world
What I've got to say
But I had this dream
Right inside of me.


Wednesday, November 26, 2008

Ku tLaH jaTuH cHenTa~

ku tlah jatuh chenta~
ku tawu itu.
kerna ku sedang rasai tanda-tandanya.
tiap masa ku-dengar suaranya.
oh alangkah indah.. ^.^
.
Makanya di-sini,
ku-mau kongsikan rasa indah ini bersama kamu semua.
kerna kamu dan kamu juga berhak ntok rasainya.
hey,apa yang kamu semua pikir-kan?
kamu ingat ku mau kongsi boyfren dengan kamu?
hurhh..jangan mimpilah
lagipun,
ku bukan jatuh chenta pada orang-lah.
ku tlah jatuh chenta sama lagu-lagu Bunkface~!! ^.^

.
:: Fin3 ::
why is it everytime i try
it always comes back as a lie
i could believe in the words that you say to me
but lately i think i wont agree

what makes the world go by
if you cannot crush my life
what holds you up so high
when you want it all the time

chorus:
coz we will be fine
in matter of time
subject to my mind
as were crossing the line

directions to see
perfection to be
a pain of a kind
always crashing on me

suffercate time matter i'll be fine

today. . . . .

and the days they go on and on
as all the time im all alone
it never pays me to say that im not ok
but you still have time to make fun of me

what makes the world go by
if u cannot crush my life
what holds you up so high
when you want it all the time
. . . . .

and i dont believe
in time we will see
a pain of a kind
always crashing on me

suffercate time matter i'll be fine

today. . . . .


:: Situasi (Part Of) ::
dan bila kau menghilang
musnah lah, musnah impian
'tuk menggapai bintang
terangi hidupku

ku mahu kau tahu
engkaulah destinasiku
dalam ingatanku
oh. . oh. . oh. .


::Tir3d Mission (Part Of)::
coz i'm down on a mission
to show our population
to make sure that we're getting enough

up to attraction to show our reputation
to share what we have to say

down to believing
up to achieving
something that we don't know

and try to believe what we did in the old days
is about to pay. . . . .



dari isi otak si sengal ~A a D i I~: semangat naek balek bila dgr lelagu diorg neh. besh. beshhh. weehhhooo~ ^.^

Tuesday, November 25, 2008

. . . . .

Ku katakan dengan indah
Dengan terbuka hatiku hampa
Sepertinya luka menghampirinya
.
Kau beri rasa yang berbeda
Mungkin ku salah mengartikannya
Yang kurasa cinta
.
Tetapi hatiku
Selalu meninggikanmu
Terlalu meninggikanmu
Selalu meninggikanmu
.
Kau hancurkan hatiku
Hancurkan lagi
Kau hancurkan hatiku
'Tuk melihatmu
.
Membuatku terjatuh
Dan terjatuh lagi
Membuatku merasakan yang tlah terjadi
.
Semua yang terbaik dan terlewati
Semua yang terhenti tanpa ku akhiri
.
.
:: Ku Katakan Dengan Indah - Peter Pan ::

LewaT seNJa iNi: aPa PiLihaN?

lokasi: umah
jam: 0112h
alat perhubungan: henpon (es-em-es)


Hencik Sesibu Merah: Wk..
~A a D i I~: Yep
Hencik Sesibu Merah: Sy nk blanje..nk? =)
Hencik Sesibu Merah: Jgn r ttdo
~A a D i I~: Blanje? Blum tdo lg..tp hmpir nk tdo..
Hencik Sesibu Merah: Aar..serius ni.
Hencik Sesibu Merah: Cm bz je..xpela.nite
~A a D i I~: Kt mane ni?
Hencik Sesibu Merah: Uma,sy da trun la..
~A a D i I~: Btul? Bile turun? X btau pn..
Hencik Sesibu Merah: Aritu da ckp..kt uma..tp xcye kn..bole? Kte jmpe eh..
~A a D i I~: Mana la tau aritu ckp btol2..gaya cm memain je.. Da bape lama da turun ek?
Hencik Sesibu Merah: 2wik.. =) tp da bosan. Cm nk join blik..xjwp pon..



--------


Si otak: cik hati, kerinduan-mu sudah berada disini. dia sudah pulang. dia mau jumpa dengan kita.

Si seketol hati: aku tau. jadi cik otak,apa yg kau pikirkan?

Si otak: aku tak tau. apa yg kau rasa?

Si seketol hati: aku pon tak tau. tak pasti.

Si otak: tapi kau dah pernah kata yg kau tak mau ada rasa tu lagi bukan?

Si jiwa: cuma jumpa saja. tak salah bukan? asal saja kau berdua tau menjaga diri-ku. aku tak mau lara lagi.

Si iman: ya. itu betul. jumpa saja. asalkan kau berdua menjaga kami sebaiknya.

Si seketol hati: tapi aku takut kalau-kalau aku terjatuh lagi. seperti sebelumnya.

Si otak: aku juga. aku takut aku tak mampu menampung cik hati andai dia terjatuh nanti.

Otak, Hati, Jiwa, Iman: kita berserah ajer..




dari isi otak si sengal ~A a D i I~: dah lama tak berjumpa..rindu rasa hati..inginku bertemu denganmu.. biarpun hati ini..menyatakan benci..namun hakikat kau masih ku sayang.. - niat hati tak nak berpisah (Arrow)
SuPeR. PeNaT. TaHaP. TaPiR.
marang-merapu-kepunden-parang-skeper
de otak sengal la de gallapagos
adehh~!!



dari isi otak si sengal ~A a D i I~: aku yang dah penat gilos..bila mana di jam2 ini aku masih stuck kat opis.. XD

Saturday, November 22, 2008

TAG haRi neH: kaU niE peLiK aHh..

To tag along: you have to list 7 weird things about yourself,post it in your blog,tag at least 7 people (list their names),and comment on their blog to let them know that you just tagged them.

disebabkan aku da di-TAG oleh HeNciK aRd yg sesuka-suki-hatinya tulis nama penuh aku dlm blog beliau, makanya aku pon try ler buat. dan disbbkan otak aku yg da tepu ala2 kueh-apam-mak-aku-yg-bantat-sbb-guna-ibu-roti-da-expired ditambah dgn aku sndirik pon tatau ape yg pelik kt diri aku, makanya aku terpaksa amik 2 hari 2 mlm ntok mengkaji tahap ke-pelik-an diri aku neh..kaji punyer kaji..

jadi..ni la hasilnya..let's cekitout (tiru spelling hencik apit..bia arr :p) :


1 PELIK - DoK beRsiLa
ape yg pelik ngn dok bersila? mmg la tader apa2 yg pelik kn? sume org pon reti dok bersila. tp yg peliknya kt aku ialah aku mmg pantang dok atas kosi. tak kira la kosi jenis ape skali pon.. sofa ke,kosi kayu ke, kosi batu ke, batang kayu ke,tembok ke atau apaper jer la yg kalo aku dok kt ctu kaki aku bole terjuntai ke bwh.. makanya,kalo aku dok tpt2 cmtu, aku msti nak dok bersila. kaki aku mmg ringan je la nk naik ke atas. aku mmg sgt2 la tak reti nak dok btol2 kaki terjuntai ke bwh. bak kata org dok sopan-santun laa.. tak kira la time tu aku pakai seluar or baju kurung and tak kira kat mana pon,mmg ni la tebiat pelik yg aku bawak. kat opis ke.. kedai makan ke.. kat mana2 event ke.. kat apa2 majlis ke.. even kat kenduri kawin pon aku mesti nak duduk stail camni. dan yg aku tambah pelik,aku da tak selesa dok kat kosi dgn kaki terjuntai ke bawah lagi..

2 PELIK - uLaNg baNyaK2 KaLi
aper yg ulang byk2 kali tu? haa..ni la aku nk btau tebiat pelik aku yg ke-2. kalo aku ada baca org laen kate tebiat pelik dia ialah ske dengar lagu kuat2. kira tahap bocor speaker la. maybe la pelik. and aku pon ske gak dengar lagu tahap bocor speaker ni. cuma aku rasa menda tu bukan tebiat pelik aku la kot. yg peliknya ialah..aku kalo ske dengar satu lagu tu,aku ske dengar ulang2 byk2 kali. kira sepanjang hari tu aku sanggup jek dengar sebijik lagu tu je la. tamau dengar lagu laen dah. aku akan dengar lagu tu byk2 kali sepanjang hari selama beberapa hari or minggu sampai la aku da hafal sebijik-sebijan lirik lagu tu n da bole follow nyanyi sama ngn penyanyi asal dia.. kira ala2 berduet la kekonon. kalo tak pon,aku cuma akan benti dengar lagu tu ulang2 bila aku da jumpa lagu laen yg lg besh. or kalo aku da mula rasa muak nak dengar lagi. uishh..pelik yg bukan2 je aku neh..

3 PELIK - biRu ke PuTiH? TaMau PiNk~!
haa..yg ni sampai skang pon aku still rasa pelik kat diri sendiri. nak tau sebab apa? sebab sampai skang pon aku tak bape nak sedar yg aku sebenanyer sgt ske kaler putih dari kaler biru. barang2 aku byk yg kaler putih. keta putih.. t-shirt aku memang mostly putih la.. sandal2 aku sume putih.. tudung aku lebey byk kaler putih dari kaler laen.. tp bila org tny apa feveret kaler aku, jwpan 1st yg kua dr mulut msti BIRU. memang tak penah aku akan kata PUTIH as my 1st answer. tatau la nape. and sampai skang pon still cmtu gak.
dan lagi satu,aku memang sgt2 tak ske ngn kaler pink. dari sejak dolu2. tatau la nape. tapi yg peliknyer, baju2 aku byk gak yg kaler pink esp. baju kurung sbb akak n mak aku yg slalu belikan. penah gak ar protes kat diorg. siap tny nape ske belikan aku baju kaler pink. akak aku cuma jawap.."ntah..keqna nengok kau sesuai ngn kaler pink la".. chett~!! ape daa kakak aku sorg ney..

4 PELIK - SeBeLaH taNgaN aJeR
lagi satu tebiat pelik aku..aku kalo makan kat tempat yg kena guna sudu n garfu, aku mmg sgt2 la tak ske nak makan guna dua2 tangan. means,aku takkan pegang dua2 skali la.. mmg payah la nak nengok aku pegang sudu belah kanan n garfu belah kiri time makan. biasanya aku akan guna sblah tangan je. kalo makan nasik,aku cuma akan guna sudu je. kalo makan mee puleq,aku cuma akan guna garfu je. dan kebiasaannya tangan kiri aku cuma dok kt bawah meja ajer.
kalau makan western food yg kena guna pisau n garfu pulak, aku akan pegang pisau kat belah kiri n garfu kat belah kanan. memang songsang la dari kebiasaan. sbbnyer? aku tak reti nak suap mkanan guna tgn kiri. janggal weh..


5 PELIK - ..........

6 PELIK - ..........

7 PELIK - ..........


makanya dengan ini..
aku rase aku tamau tag sesape ahh..sbb aku pon tak abis jwp menda-alah tag ni.
tp kalo ada sesape yg rasa2 nak menge-tag diri sndirik,sila2.. jgn memalu..

jadi,sekian saja utk hari neh..




dari isi otak si sengal ~A a D i I~: 4 tu je la kot yg aku sempat nk pk. lg 3 nanti kendian la aku tambah. bila otak aku da agk waras sket nt ke.. otak giler punyer tepu da ni. buat ni pon sbb da sgt wenk da kepala. masih stuck kt opis lg neh. tension dowh~!! ari sbtu yg ptut besh2 g meronggeng x psl2 terpksa abiskn kt opis. ntok besok,awl2 lg hencik bos da pesan soh msuk opis cm waktu keje biasa. uwaa..hari ahadku.. haihhh..puyeeng.. (@_@)

Thursday, November 20, 2008

DasaR BajiNgaN TenGik~!!


TeNda biRu (VeRsi aSaL)

tak sengaja lewat depan rumahmu * ku melihat ada tenda biru * dihiasi indahnya janur kuning * hati bertanya pernikahan siapa ** tak percaya tapi ini terjadi * kau bersanding duduk di pelaminan * airmata jatuh tak tertahankan * kau khianati cinta suci ini ** tanpa undangan diriku kau lupakan * tanpa utusan diriku kau tinggalkan * tanpa bicara kau buat ku kecewa * tanpa berdosa kau buat ku merana * ku tak percaya dirimu tega * nodai cinta khianati cinta



TeNda BiRu (VeRsi JawaP muLuT maNis)

bukan maksudku membuatmu kecewa * bukan maksudku membuatmu terluka * bila kini ku bersanding dengannya * ini semua kerna pilihan bonda ** tenda biru menjadi saksi bisu * berakhirnya ikatan cinta kita * ku sengaja tak ku kirim undangan * aku tak mau menghancurkan hatimu ** tanpa ku tahu ku telah ditunangkan * tanpa kuduga telah terjalin ikatan * tanpa ku kenal yang jadi pendampingku * tanpa ku rasa semua ku terima ** jangan kau anggap aku bahagia * di atas luka dan tangisan hatimu



TeNda BiRu (veRsi JawaP MuLuT baU LonGkaNg)

suruh siapa lewat depan rumah ku * suruh siapa lihat tenda biru * suruh siapa kau lihat janur kuningku * memanglah ini hari pernikahanku ** ku sengaja biar ini terjadi * ku sengaja pilih putri jutawan * ku sengaja menyakiti hatimu * lupakan saja cinta suci kita ** soal undangan kau memang ku lupakan * jika ku undang pestaku berantakan * jika kau datang pastilah terjadi perang * itu makanya dirimu tak ku undang ** ku tak menyangka diriku tega * melakukan pengkhianatan cinta ** engkau datang tanpa memberi khabar * engkau datang dengan berwajah garang * engkau datang dengan rombongan preman * hati bertanya inikah balasan dendam ** tanpa undangan kau datang ke pestaku * tanpa wang angpow kau nekad datang juga * tanpa bicara kau sikat hidanganku * tanpa berdosa kau buat keributan ** kini kusedar siapa diriku * pada zahirnya aku * cowok matre cowok matre ** cerita ini bohong belaka * kalaulah benar * APA MAU DIKATA..

:: si keji mulot bau longkang..hehh~!! :D ::




dari isi otak si sengal ~A a D i I~: yg dua2 versi jwpn tu bukan aku yg reka2 ekk. dua2 versi tu mmg da ada org nyanyi. plg besh yg versi mulut bau longkang tuh. korg try la search "tenda biru versi s**l" kt youtube. lawak gilos. superb. cool. mmg suspek abes la ngn hasil keje diorg. hehh~!! :D

KanGeN iNi. MiLik-mU~

si otak sengal: oitt cik hati..

si seketol hati tak bape suci: yep..

si otak sengal: rindu tu. masih ada lagi?

si seketol hati tak bape suci: yep. masih. kenape?

si otak sengal: owhh patutlaa.. banyak atau sikit?

si seketol hati tak bape nak suci: mungkin masih banyak. mungkin jugak dah surut sedikit. kenape tanya?

si otak sengal: patutlaa.. rindu kau.. buat aku masih teringat pada dia.

si seketol hati tak bape suci: kau marah aku? menyesal?

si otak sengal: owhh tak.. marah tidak. menyesal pun tidak. cuma teringat.

si seketol hati tak bape suci: maaf. aku tak sengaja masih simpan rasa ni.

si otak sengal: oitt.. jangan emosi laa.. aku tak kisah. itukan lumrah. errrmm.. aku nak tanya lagi ni.

si seketol hati tak bape suci: tanya la.

si otak sengal: sayang tu. masih ada lagi?

si seketol hati tak bape suci: macam dah tak ada. mungkin dah mati. atau mungkin aku dah tak mau ada rasa tu lagi.

si otak sengal: owhh.. terima kasih. jawapan kau. buat aku tak rasa terbeban sikit pun bila ingat pada dia.


dari isi otak si sengal ~A a D i I~: "engkau datang tanpa memberi khabar.. engkau datang dgn berwajah garang.. engkau datang dgn rombongan preman.. hati bertanya inikah balas dendam" - tenda biru versi s**l

Monday, November 17, 2008

aKu: aPeR keSaH ??

hari neh, cik otak sengal btol2 da masuk tahap nyanyok

hari neh, cik seketol hati tak bape suci btol2 da sewel

hari neh, cik jiwa tak bape nak lara btol2 da biol

hari neh, cik iman yang tak bape nak byk btol2 da ilang kewarasan

hampir ajer cik otak sengal, cik seketol hati tak bape suci, cik jiwa tak bape nak lara dan cik iman yang tak bape nak byk bersekongkol ntok melakukan jenayah

hampir2 ajer diorg nak tarik hencik kepala keras ke dinding ntok di-comolot-kan byk2 kali

biar sampai cik darah pekat merah menayangkan diri dicelah2 cik kulit erkk..halus ke? dan menari2 disitu

hampir.. hampir ajer hari neh..

mujur hencik ~A a D i I~ masih sayangkan dirinya..


otak. hati. jiwa. iman.

bertenanglah.


dari isi otak si sengal ~A a D i I~: bila aku da kembali masuk fasa pre-stressed post-tension..

Sunday, November 16, 2008

Si MoDo Dewa19

"kau nie memang mengong laa.." rungut si cik otak sengal.

"modo la kau ni..btol2 modo" si cik seketol hati tak bape suci pulak membebel.

"sape pulak yg da kene mengong dan modo memalam buta ni..?" tanya si cik iman yg tak bape nak byk.

"tuh..tanya si hencik frenster tuh..bikin gue ribut" jawap si cik otak sengal tak bape nak ikhlas.

"ape-ke-jad la pulak dengan beliau? apenyer yg sampai ribut2 ney? cuba habaq mai kat cheq.." si cik iman yg tak bape nak byk mula tunjuk minat.

"cemane tak ribut..semalam beliau gi sepital buat maintenance. tup2 arini sesedap oren jer beliau pegi buang kengkwn kitorg kat dalam tu. dari list fren ada 195 la ni cuma tinggal 51 org je. hurhh..ape kess~!!" si cik seketol hati tak bape suci jawab geram.

"laaaa..awatnya jadik lagu tu? memang da patut2 sgt laa bagi ke beliau title tu..mengong lagi modo tahap dewa19" si cik iman yg tak bape nak byk pulak ikut naek hangin..

aksi seterusnya..

si cik otak sengal mengamuk sakan..

si cik seketol hati tak bape suci terjerit-jerit histeria..

si cik iman yg tak bape nak byk cuma diam tak terkata apa..

frenster memang mengong lagi modo~!!



dari isi otak si sengal ~A a D i I~: aku sakit hati gilos ngn frenster arini. sesuka-suki-hati-bapak-tiri-laki-mak-dia jek nak delete kengkwn yg ada dlm list aku. sampai seratus lebey fren aku diorg buang. hangin tahap satu dah aku arini. bengang betik~!! so,pada sesape yg terperasan yg dia da x ada dlm list aku,mntk mahap ekk korg.. bukan salah aku. korg add la aku balek. x larat aku nk check satu2 sape yg dah jadik mangsa delete diorg tu. frenster memang modo nak mim-alif-mim-fa-wau-sin~!! pwekk..

Friday, November 14, 2008

!naS: MeLanGkaU beLiau

Now that it's all said and done. I can't believe you were the one. To build me up and tear me down. Like an old abandoned house. What you said when you left. Just left me cold and out of breath. I felt as if I was in way to deep. Guess I let you get the best of me.

Well I never saw it coming. I should have started running. A long, long time ago. And I never thought I'd doubt you. I'm better off without you. More than you, more than you know. I'm slowly getting closure. I guess it's really over. I'm finally gettin' better. Now I'm picking up the pie
ces. From spending all of these years. Putting my heart back together. ‘Cause the day I thought I'd never get through.

I got over you

You took a hammer to these walls. Dragged the memories down the hall. Packed your bags and walked away. There was nothing I could say. And when you slammed the front door shut. A lot of other's opened up. So did my eyes so I could see. That you never were the best for me.

Well I never saw it coming. I should have started running. A long, long time ago. And I never thought I'd doubt you. I'm better off without you. More than you, more than you know. I'm slowly getting closure. I guess it's really over. I'm finally getting' better. Now I'm picking up the pieces. From spending all of these years. Putting my heart back together. ‘Cause the day I thought I'd never get through.


I got over you

I never saw it coming. I should have started running. A long, long time ago. And I never thought I'd doubt you. I'm better off without you.


And I never saw it coming. I should have started running. I'm finally getting better. Now I'm picking up the pieces. From spending all of these years. Putting my heart back together.



And I got over you

And I got over you

And I got over you

The day I thought I'd never get through.
I got over you…







dari isi otak si sengal ~A a D i I~: let them go.. biarkan..

Tuesday, November 11, 2008

aLaMakk~!! cEmaNe boLe TeRsiLaP ??

aku kata kau BEBAL
sebab dengan sewenangnya kau tayang badan utk tatapan umum

aku kata kau BONGOK
sebab kau bertempik sewenangnya pada aku yang tak bersalah

aku kata kau BANGANG
sebab kau cuba2 untuk samakan aku dengan kau yang terang-terang macam langit dengan bumi

aku kata kau BODOH
sebab kau bengang aku tak bagi orang lain berkawan dengan orang hampeh macam kau


kesimpulan yg aku buat kat sini..
kau tu dah rosak akhlak
so jangan nak samakan aku dengan kau
aku dengan kau macam langit dengan bumi
okey~!!
dan aku bukan kawan kau
nyah kau dari hidup aku
aku tak perlukan orang bebal, bongok, bangang dan bodoh macam kau
kalau kau masih ada rasa takut pada Yg Di-Atas..

INSAF la weiii~!!


dari isi otak si sengal ~A a D i I~: adehhhh..cemane aku bole terapprove manusia bangang cmni ekk?? adeii laa..adeii laa..aku da salah tekan..nk pilih rejek terpilih approve..abiss..abiss..selamatkan aku..selamatkan aku.. @_@

miNaH JeNin






Puma watch. Soon. Maybe. Hoho. Lalalalaaaa...










Vacation to UK. Bile? Tatau. Berangan ajer. Lalalalaaa...






Travelling to Egypt. Berangan Lagi. Lalalalaaaa..






Mini Cooper. Uwaahhh~!! Keterujaan terlampau. Lalalalaaa..








Own house. Lagi2 berangan. Hehe. Lalalalaaaaa...








kalau kita BETUL2 nak.. mesti ada CARA kan ??



Jejaka Idaman ?? ehekk..yg ni..errr.. KIV dululah

Lalalalaaaa... :D

dari isi otak si sengal ~A a D i I~: besh rupanya berangan2 nie..cm mkn eskrem..nyum nyumm..slurppp.. oh alangkah indahnyaaa..lalalalaaaa... :D