Wednesday, April 15, 2009

KaLau daH meMaNg sPesiS maLaS Tu, maLaS La JuGaK. aLaSAn beRkoYaN2..

arini aku mogok. satu hari dok opis tapi tak buat keje satu ape pun. takde mood nak buat keje. dari pagi aku dok ushar2 blog orang jer. dah la masuk keje tadi dekat pukul 10. nasib baik tak kena bambu dgn hencik bos-tiga-ketul. hampir je aku nak monteng arini. tapi tak jadik. tapi kalau datang keje pun tak buat keje, lebih baik ponteng terus kan? haihh.. ni semua pasal kes semalam. bikin aku tensen.

semalam rumah aku kena pecah. pencuri masuk. abis semua barang kena geledah. nasib baik kitorang tak banyak tinggalkan barang berharga kat rumah. tapi banyak tak banyak pun, sakit hati la jugak. rumet aku hilang cincin tunang. sian kat dia. dah plan cantik jer nak tunang awal bulan 6 ni. member bilik sebelah, hilang duit syiling jer. ada la dalam 10 hinggit. aku? takyah citer la. aku memang bengang giler la. duit2 luar negara yg aku simpan semua dia kebas. kalau tukar ke RM, ada la dalam 400 hinggit plus-plus. tu tak campur duit ringgit sama syiling2 dalam tabung. abis dia rembat semua. mp3 sama henpon aku pun sama nasib jugak jadik mangsa kebas si pencurik. nasib baik pasport aku tak kena kebas jugak. kalau tak memang mati beragan la aku. haiii.. apa la nasib.. ikut hati mau jer aku nangis lagu dangdut depan pak polisi semalam.

aku plan nak ambik emergency leave arini. siap dah kansel meeting dgn client arini. tapi pagi tadi bangun dari tido, tak jadik pulak. sebabnya? takut beb. gua kan penakut.. aku terpikir gak kot2 la tengah aku melepak2 kat rumah tetiba pencurik tu datang lagi. dibuatnya dia ada bawak parang ke pisau ke atau nak lagi ganas, bawak pistol ke.. mana aku nak lari? silap2 besok kuar kat muka depan Berita Harian.. "SEORANG WANITA DITEMUI MATI DENGAN KESAN TETAKAN DI LEHER"! haishh.. mintak simpang laa.. aku lebih rela barang hilang dari hilang nyawa. jadi, nak tak nak aku paksa la jugak diri pegi keje. tapi, ni la hasilnya. satu hape pun aku tak buat. hehe..

aku dari semalam cuba buat muka cool. konon2 macam bole accept la barang2 aku hilang tu. kira anggap takde rezeki je la. osmet aku semua dah bising2. sumpah seranah semua kuar.. tanak halalkan laa.. nak buat solat hajat la.. siap doa perut kembung la kalau makan duit curik tu. macam2 lagi laa.. memang arr, bukan senang nak carik duit beb. lagi2 time2 gawat camni. singgit tu rasa macam bole buat banyak benda. dah la da masuk tengah2 bulan ni. aku diam jer la.. tapi dalam hati.. hehh! aku dgn Tuhan jer tau. aku cuma bagi doa simple kat bawah ni jer dalam hati untuk pencurik tu..



"mintak-mintaklah malam ni kao kena langgar dengan lori lepas tu kena seret sejauh 300 meter dengan muka kao kat atas jalan raya. biar rasa sket azab kena seret muka kat jalan tar tu"






amacam? cool kan aku?


lalala~

.

.

.


~pencurik masuk ikut tingkap ni. ni gambar lepas di-repair~

~bilik aku yang kena geledah. half aku dah kemas~






nota-bengang: ni yang aku rasa macam nak nyanyi lagu Bahalol lagi skali nih. haishhh...

29 comments:

T.u.Y.a said...

kurang ajorrrrrrr itu pencurik..
meh aku tulun ko g bomoh,mandrem sket...
suh keja x nak,mencuri lak..
bangang..aku doakan bukan setakat kembong perut,minta2 la pecah benannnnnnaaaaaaaaahhhh perut dia!!!!fuhhhhhhhhhhhhhhhhh..sampai la hendaknye jampi ku ini...
x pe senget,x pe..skang ni donia balas donia..sekejap je tu..dia lak terkena nnti..
sabo ehhh..

Selamburb said...

herm..simpati la dgr..
dulu pun dah pernah kena cam tu..
memang sumpah seranah jgk la mula2 tu..
tp mcm x de faedah je..
jdnyer sabar je le..
yg pastinya...esok giliran 'dia' pulak yg kena..
kata org hukum karma..
erm..td ada post komen kan?
kurang jelas ler..mana yg nak diajar tu?

ieNn ZaZa said...

sian kt ko..erm..sabar laa byk2 yer..mende dh nk jd kn..cam mn pn xleh nk dpt blk brg yg ilang tu...

apisz said...

bagus la pencuri tu..aku sokong pencuri tu...hahaha..

ape kes?

sbb klu takde pencuri, tak best la dunia ni..aman tenteram je..polis pon agak2 tak perlu ada..muahahhahahhaa...

=P

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

mak aii..

hampeh..

dulu rumah kena pecah..abis duit tabung aku juga..

penjenayah.merah.jambu. said...

peh..mesti ralat paralaks la rete kene songlap..

tp kan..tingkap kau tu..agak mengerikanlah..
bahaye tu..penyangak ni,skali die dah ambush,mesti die nk try lagi..
hati2 ok! :)

mEiShOmOsAPiEnS said...

aadii!!!!
umah kene pecah?
bile?
henpon yg ilang tu yg baru ke lame?

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

tak ppe la...ko kira sedekah je la..

aiseyyy...pencurik tu potong jln aku la....heheheheehheheehehe..

sabar...sabar itu sebahagian iman..

a.b geldofg said...

negara dpinpim oleh pyamun..rkyatpun myamunlah

Shahrul Azry said...

die curi coli dan spender??
ha3 kene guna2 la pasni :P

Mieaa said...

tak apa..
anggap ujian Tuhan..

gagagaga~

Monkey D Luffy said...

doa org teraniaya makbul

hehe

mOhawK said...

oit, aku bace pun bengang dgn encik PENcuri 2! xpe2, aku tlg aminnnn kan doa ko..doa org teraniaya, makbul dan mujarab..

akutakdeblog said...

memula skali takziah utk kamu...
tp saya ade sket kemusykilan nih...
kamu dimana semasa kejadian?
mungkin tiada dirumah...ye tak?
tp cemane dia bole amek mp3 n henpon kamu?
bukan ke kalo kamu keluar dr rumah, kamu akan bawa perkara2 tersebut skali?
atau mungkin perkara tersebut dah dijelaskan tp saya tak pasan...
atau mungkin sukar dipahami....
atau ada kemungkinan2 lain...
hish...konpius den...

eiza in the house.. said...

senget..ko kene tukar tingkap tu letak batu terus..aku takut dia skodeng lagi umah ko tu..sbb dia tau umah tu umah org pompuan..so, pompuan kan byk simpan duit..wlpun duit syiling..setuju tak?

khaLifah feDi said...

emm relax arr xlame lagi ko pon maw benti dr situ kn..!!!

isyah_izzati said...

laa..sian akak..bwk2 bersbr ye kak..

A a D i I ? said...

T.u.Y.a,
ko tlg setelkan bg pihak aku. bole? aku pass baton kt ko. amcm? =)





Selamburb,
ni tgh sabar la ni..
owh, tu aku nk tau caner ko buat gamba tu jdik cmtu. ajar sket.. =)






ieNn ZaZa,
haii apa bole buat suda nasib baaadan..






apisz,
cissss!! patutnya ko yg aku doa skali cam pencurik tu. haha!





ZARA 札拉 [사랑해~],
aku tgh pk alternatif baru nk menabung ni. menabung kt soping-komplex. amcm? cara x idea aku? hehe..






penjenayah.merah.jambu,
aku ingat nk sealed je terus dgn batu bata. abis citer..






mEiShOmOsAPiEnS,
enpon lama. tapi still bole guna lagi. sayang wooo.. byk khazanah tu dlm tu.. :(






a.k.u.p.e.n.t.o.i,
owhh...insaf sekejap aku.. =)






a.b geldofg,
upsss... sensitif isu tu ab.. :p







Shahrul Azry @ saruk,
tu ko je yg buat camtu. mesti ko penah curik bra + spender kt utm. kan? haha!







Mieaa,
bak kata bujang lapok.. COBAAN!.. =)

A a D i I ? said...

Monkey D Luffy,
aminnnnn.... haha!





mOhawK,
aminnnnn lg skali..
lalala~





akutakdeblog,
time tu siang. time keje so semestinya aku di opis. enpon yg ilang tu enpon lama yg K750i tu. aku tak bwk enpon tu sbb tak guna. ada rosak sket. nk anta g repair. mp3 aku mls nk bwk sbb tak pkai pn kat opis. aku guna time kat umah je. sekian laporan dari bukit aman. haha! =)








eiza in the house,
aku ada terpikir gak tapi sian pulak kt member aku. takut dia lemas kang bilik dia tader ruang udara. hmmmm.....






kf,
aku cuma mau berenti keje. bukan mau pindah rumah. adehhh ko ni... :p






isyah_izzati,
baek dikk.... =)

khaLifah feDi said...

psst laen kali ko gantung spender kat tingkap ok..nie petua wlupon nmpk cm lucah kn hik3... ko try arr..:)

A a D i I ? said...

kf,
tujuan? tu mcm lg nak galakkan umah kena pecah. senget btol la ko ni kf. haha!

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

sejak bila plak ko dah insaf ni..?

A a D i I ? said...

a.k.u.p.e.n.t.o.i,
sejak2 ko kena migrain ni la. haha!

kidding~

besi said...

selamat hari lahir...
lewat sehari wish ok tak?
semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki hendaknya...

A a D i I ? said...

besi,
tu bkn besday aku la weh. besday aku lama lagi. haha!

khaLifah feDi said...

eh mane aq taw ..ini petua ko test lah dulu..hik3..ok jgn marah2 6ti lekas naek darah ok..:)

A a D i I ? said...

tamau la aku. petua ko mcm tabole pkai jek. hehe!

eliza said...

simpati aku dgn ko..sabar ya..
tp lagi kesian dgn pencuri tu klu btl2 muka kna seret atas jln..haha

A a D i I ? said...

eliza,
aku tgh sabar ni.. hehe..
errrkk..doa aku x makbul kot.. =)