Thursday, April 23, 2009

SebeLum aKu meMuLakaN seSi BeRTapa, maRI siNi aKu Nak Kasi PecaH raHsia..

lokasi: opis.
situasi: aku tengah sembang2 dengan opismet.


aku: eh, korang penah tengok upin ipin tak? ala yang kuar kat tv9 tu la..

opismet 1: tengok2!

opismet 2: citer ape? best ke citer tu?

opismet 3: katun tu best giler arr.. cute2 jek budak2 tu.

aku: betul.. betul.. betul.. (tiru gaya cakap upin ipin)

opismet 4: alah, suara kak ct pun dah macam upin ipin dah. pegi buat dubbing suara utk citer katun alihbahasa la kak. sure diorang ambik akak punya.

opismet 1: ha-ah la. betul betul. pegi la try buat audition kak.

aku: cisss!!!

----------------------------------



lokasi: depan rumah.
situasi: rumah baru lepas kena pecah. aku, rumet dan osmet tengah sembang2 pasal kes tu sementara polis sampai. boyfren osmet aku join skali (ni 1st time aku jumpa depan2 dgn boyfren osmet aku).


rumet: dijot, aku sedey.. cincin tunang aku ilang. uwaaa...

osmet: nasib baik kita tak simpan barang berharga kat rumah. ilang duit syiling jer la dalam 10 hinggit. kak dijot ilang apa? banyak tak yang ilang?

aku: orang ilang duit ringgit, enpon dgn mp3. nasib baik passport org dia tak kebas skali. kalau tak mau mati kutu. haiii.. tatau la nak kata apa.. speechless!

boyfren osmet: eh, suara dia macam doremon la!

aku: kurang asam!!

------------------------------------



lokasi: dalam rumah.
situasi: aku dengan rumet tengah lepak tengok tv kat hall. enpon rumet berbunyik. boyfren tipon.


rumet: sayang, nasik lemak i masak tadi ada lagi tak? sedap tak?

boyfren: ............................... (aku tak dengar dia ckp ape. korang ingat aku ada telinga spare?)

rumet: ni dijot la ni. tak tolong i masak. hehe.. dijot pulak yang dipersalahkan.

aku: oit oit! amboi amboi.. sedapnya kutuk aku yer.. (oke, aku menyampuk dia tengah cakap dalam tepon.

boyfren: ......................................... (tak dengar jugak)

rumet: mana ada budak kecik dalam rumah ni. tu suara dijot la. budak kecik apa..mak budak tu!

aku: ??????? (perrhhhh..bengang siot!)


*mungkin boyfren rumet aku tanya, "suara budak kecik mana tu..?"

---------------------------------



oke lah. korang dah paham kan? senang kata kira aku ada pekej lengkap la. da la pendek, kecik, muka macam budak skola (ramai yang cabar aku suruh pakai baju skola then merayau2 dalam skola. kira join bebudak skola la. sure tader sape syak) dan tambah lagi.. suara aku macam budak kecik! tak cayer try arr tipon.. err...nak nombor tipon aku? gugel sendirik! lalala~


sabar jer laaa.....







nota-pekej: entry ni berbentuk amaran kpd kf. oit kf, besok jgn terkejut dengar sore aku! haha..


nota-insaf: sekurang2nya aku tak bisu. alhamdulillah~ (^_~)

7 comments:

a.b geldofg said...

nasib baik..barang yg paling bhaga ko bawa

hahahahaha

comelnya ko ;)

eliza said...

hai doreamon...hehehe ;P

khaLifah feDi said...

oi3.apsl aq plak almk!!! okeh jgn luper MSAM ok!!!

ciK LyndaWawa igUana said...

sore ko macam doraemon ke dijot?huhu..
ntah2 macam giant tak?
hehe

acid said...

ahak...ahak...
doraijotmon...

Monkey D Luffy said...

aadii

kalau aku nak?

A a D i I ? said...

a.b geldofg,
haihh..aku ganaz la ab. mane macho kate comel. hoho




eliza,
hai eliza.. huhu.. =)







kf,
suda la kao kf. aku suda merajuk sama kao. haha!







ciK LyndaWawa igUana,
sore ko mcm sin chan. kakaka!





acid,
cisss!!!





Monkey D Luffy,
errr...ko nak ape kepten?