Sunday, April 19, 2009

seKaraNg aKu teNgaH buaT maRaThoN..


Tunggu Apa laGi ?? Layan Ajerlahh...
----------------------------------------------

Y E R N, Tekak Aku Gatal.. tolongg!

*SENARAIKAN 10 IMAGES MAKANAN/ MINUMAN YANG ANDA TERINGIN NAK MAKAN SAAT INI .
*CARIAN HENDAKLAH DILAKUKAN DENGAN GOOGLE DAN PAPARKAN IMAGE PALING MENGGIURKAN.
*TURUTAN GAMBAR HENDAKLAH MENGIKUT NAFSU KEINGINAN ANDA MASING- MASING.
*SILA TAG 6 ORANG LAEN UTK TUGASAN INI.


~sate! adeh lapa..~

~ayam goreng! feveret ever. makan hari2 pun taper. lalala~



~mi bandung muor! really missed 'that moment'. ah, lupakan.~



~goreng pisang ke pisang goreng? ah, kompius suda..~



~nasi lemak ni khas untuk qish.. dpt gamba je oke kan qish? =)~

~chicken cornish a.k.a tulang dinosor @ resepi rahasia (secret receipe)~

~tomyam! aku sgt suka makanan berkuah dan pedas~

~tak ingat bila kali terakhir makan banana split. more than 2 years i think! sgt lama kan?~

~sgt gila-kan cisss kek!~

~ni feberet time raya. tapi tgh lapa ni. bestnya kalau ada depan mata..~

-------------------------------------------



Arres, Qish & ciK LyndaWawa igUana pakat2 Tengok Aku punya Gambar leptop!


~da lama guna wallpaper ni. tatau sebab apa. tapi nampak sgt cool! err..sorry, ni bukan printscreen. aku x reti nak buat prinstscreen. ah, sgt bodo ni! jadi, sila ajar..~


1)anda perlu printscreen wallpaper anda yang tengah gune skang jngan tipu2 ek x suke...
2)bgtau nape anda suke wallpaper anda ituhh...
3)tag 10 people
4)that's all...

-------------------------------------------



Arres & ciK LyndaWawa igUana Tak Ajak Gua!


A) People who have been tagged must write their answers in their blog.
B) Tag 8 people to do this quiz.
C) Continue this game by tagging 8 other people

people who need to continue this tag are....
~atuk, opah, abah, mak, abang, kakak, adik, ketua kampung~


1.What have you been doing recently?
~jawap soklan ni sambil ngadap tv~

2.Do you ever turn your cell phone off?
~tak ingat penah ke tak. kalo mati sendirik sbb tader bateri tu byk kali la. oke, aku memang malas cas tipon~

3.What happened at 10am today?
~ape ek? sidai baju kot. ah, aku memang ada masalah hilang ingatan~

4.When did you last cry?
~errrr.....tak ingat! siyes!!~

5.Believe in fate/destiny?
~yep! and try to accept it..~

6.What do you want in your life now?
~hidayah! Owhh.. insafnyer..~

7.Do you carry an umbrella when it rains or just put up your hood?
~paling tak ske angkut payung sana sini. sanggup redah ujan. hehh!~

8.What’s your favourite thing to do on the bed?
~tido ler..~

9.What bottoms are you wearing now?
~my sluar 'steng'~

10.What’s the nicest things in your inbox?
~inbox tpon ke inbox emel? 2-2 tader yg besh!~

11.Do you tend to make the relationship complicated?
~malas pk!~

12.Are you wearing anything borrowed from anyone?
~yup! guna leptop opis. rabu ni last pakai sbb last day keje. lepas ni aku da terputus hubungan dgn internet. uwaaa..~

13.What was the last movie you caught?
~tale n time~

14.What are you proud of?
~macam tak caya finally aku buat decision untuk resign. after 5 years berkhidmat disitu..~

15.What does the oldest text msg in your inbox say?
~"salam kak ct. tgh wat pe? amboi sibuk nmpk hee.. Akak g x kerja kawin farah? kalo g nk join skali =).. mingu ni kn.." (msg ni bertarikh 11 feb. kan aku da kata, tader apa yg besh dlm inbox. oke, aku mmg tak penah delete msg sejak tukar enpon. malas! lalala~)

16.What was the last song you sang out loud?
~macam2 lagu! aku mmg kaki melalak. so wut?~

17.Do you have any nicknames?
A a D i I : dlm blog
dijot : kengkawan / non-formal used
ct : formal used / opis
????? : kat umah. (hak-ala, kalo tamau bgtau baik takyah tulis terus. kecoh arr!)


18.What does the newest text say and from who?"
~"mekasih. lamenye duduk. x g mkn ke ni? Lapar la.jom mkn" - dari member aku~

19.What time did you go to bed last night?
~0130h pagi kot.. pulun keje..~

20.Are you currently happy?
~hepi2 jer.. =)~

21.Who gives you the best advise?
~myself. family & my frens who never let me down also!~

22.Do you eat whipped cream straight from the can?
~wekkk!! sangat tak ske krim!!~

23.Who did you talk on the phone last night?
~malam tadi tader tipon sesape & tader sesape tipon. kalo pg tadi ader arr.. bole ke?~

24.Is something bugging you now?
~entah. malas ambik kisah~

25.Who was the last person to make you laugh?
~voice from my little sista! miss her much! minggu depan nak balik kg. nekad!~
.

-----------------------------------------



Qish & Arres, Tengok Aku punya Group / band cepat!


1- Open http://en.wikipedia.org/wiki/Special:Random
The first random wikipedia article you get is the name of your band.(alternatively, if the first article you hit is short, hit Random Article two more times.)

2 - Open http://www.quotationspage.com/random.php3
The last four or five words of the very last quote of the page is the title of your first album.

3 - Open http://www.flickr.com/explore/interesting/7days
Third picture, no matter what it is, will be your album cover.

4 - Use photoshop/paint or similar to put it all together.

5 - Post it to your Blog with Title "My Debut Album" and TAG other persons.


~My Debut Album~

Band : Florence shirley
Album : A Hockey Game Broke Out
Aku Komen: nama band sgt gegel. tak ske! cover album sgt seksi & sadis. nyampah! tajuk album huru-hara. layan ajer lah
!


----------------------------------------------




Konspirasi Melankolik Jiwa, Tangan Aku Gegar! Parkinson kot..

Nama timangan anda? : tak penah pulak aku timang nama aku. errr..caner nak timang nama? haha! :

Anda seorang yang... : sempoi! :

Insan Teristimewa...Why? : mak, abah, femeli. sebab? mereka suka berperangai comel!:

Lagu yang anda tgh dgr skang? : rentak apetah kat iklan kat tv tu. bertabur je bunyik. lalala~ :

Makanan kegemaran anda? : ayam goreng! :

Warna favorite? : blue + white. pink sama ijau? pi main jejauh! :

3 benda wajib yang mesti ada dalam beg anda? : kuncis (ada 's' sbb byk. haha!), purse, tipon :

Kali terakhir anda nangis dan kenapa? : tah, tak ingat! siyes!! :


--------------------------------------------



Konspirasi Melankolik Jiwa Tanya Aku pasal birth-month Gua!


JUN
Berfikiran jauh & berwawasan. (entah!)
Mudah ditawan kerana sikap baik. (aku kejam!)
Berperangai lemah lembut. (sikit punya ganas lagi kata lemah lembut!)
Mudah berubah sikap, perangai, idea dan mood. (ha-ah!)
Idea yang terlalu banyak di kepala. (idea nak meng'keji'kan org mmg byk. so wut?)
Bersikap sensitif. (agak la!)
Mempunyai pemikiran yang aktif - sentiasa berfikir. (time tido takkan pk gak kot?)
Sukar melakukan sesuatu dengan segera. (yep! so?)
Bersikap suka menangguh-nangguh. (adeii..bape kali nak tulis. kan sama dgn atas tu!)
Bersikap terlalu memilih & mahukan yang terbaik. (tipu! kot..)
Cepat marah & cepat sejuk. (errr.. rasa2 ya)
Suka bercakap & berdebat. (yezza! kepochi!)
Suka buat lawak & bergurau. (korang nilai sendirik!)
Otaknya cerdas berangan-angan. (opp..kantoi!)
Mudah berkawan & pandai berkawan. (nda tau!)
Orang yang sangat tertib. (macam tipu jek!)
Pandai mempamerkan sikap. (ntah!)
Mudah kecil hati. (ha-ah!)
Mudah kena selsema. (tak!)
Suka berkemas. (kalo rajin!)
Cepat rasa bosan. (memang tgh bosan pun!)
Sikap terlalu memilih & cerewet. (apsal tulis lg ni??)
Kurang mempamerkan perasaan. (malas pk!)
Lambat untuk sembuh apabila terluka hati. (skip. next!)
Suka pada barang yang berjenama. (bole blah!)
Mudah menjadi eksekutif. (?????)
Kedegilan yang tidak terkawal. (hahah!)
Sesiapa yang memuji, dianggap musuh. Siapa yang menegur dianggap kawan. (no komen!)

*actually menda ni ada byk. semua bulan ada. aku disuruh copy-paste semua then tick kat bulan lahir aku adakah aku punya personaliti & ramalan ni sama tak. tapi aku malas copy sume. byk wooo! so aku copy bulan besday aku jek then komen kat setiap ramalan tu. so, kat atas tu hasilnya. hampir semua btol kot. e n t a h!


----------------------------------------




ciK LyndaWawa igUana & ieNn ZaZa dah keTAGih Soklan!

1. Apakah nama blog anda skang & nape anda pilih nama tu?
: aku lalala. sebab? malas pk nama lain. lalala~:

2. Apakah nama link blog anda skg & cane leh timbul idea nak bagi nama tu?
: sisengalaadii (dot) blogspot (dot) com. idea turun dari langit. lalala~ :

3. Apakah method penulisan dlm blog anda?
: blasah ajer apaper pon.. :

4. Pernah rasa nak hapuskan blog anda?
: lepas2 ni bakal bersawang kot blog ni.. =( :

5. Ape pendapat anda mengenai blog pemilik blog yg TAG anda nie?
: blog dah mengenal & merapatkan mereka berdua.. =) eh, macam tak kena je jwpn aku ni.. :

6. type person yg anda nak tag?
: ............... (isi sendiri tempat kosong) :


--------------------------------------



zAhiDah-DihaZ 17, Tengok Arr Gambar aku nih!


1. tampal gambar korang
2. explain kenapa korang pakai baju dalam gambar tersebut


~ni masa nak pegi kenduri kawin adik kat belah umah pempuan. malas carik gamba laen~



---------------------------------------



Okeh, Nih Last dari Cik Izzati..

(Upload picture yang anda gemari dan jawab soklan dibawah)



Kenapa anda suke gambar ini?
~ni gamba aku curik2 tangkap. Masa tu aku g mkn kat kedai dgn osmet. Aku teruja bila nampak sorang remaja cina pakai baju melayu dan makan dengan sorang pacik yang alim. Korang paham maksud aku kan? Kalo tapaham, pk sendirik. Lalala~

Bila kali terakhir mkn pizza?
~errrr..bulan lepas kot. ntah, tak ingat~


Lagu terakhir yg anda dengar?
~lagu yang tengah disiarkan kat tv ni. lagu ape ntah~

Apa yg anda buat selain selesaikan tag ini?
~tengok tibi~

Selain nama sendiri anda suka dipanggil dgn panggilan apa?
~skip!~

Tag lagi 5 org *soalan seterusnya ada kaitan dengan org yg anda tag!
~malas!~

.

.

.

.

okeh, setel. mana2 tag yg aku tertinggal, sila btau ekk.. yang tukang baca, jangan muntah kat blog ni, oke. dah. aku nak pegi makan piza sekarang. babai. lalala~

14 comments:

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

oit!!

seb baek gua baru pas makan!!

paan said...

fuuhhh.sedap2 makanan tue...kelaparan aku..

ko nak bertapa ?? aku pun nak bertapa gak la..nak tumpu study jap...

T.u.Y.a said...

senget..jangan la betapa lama2 sangat..sanggup lak ko tggal aku eh?walopun ko senget aku tetapppppppppppppp gak nak baca n3 ko tetiap ari..
sengetttttttttttttttttttt!!!!!!!

pink_butterfly said...

alamakkk..mau bertapa g mana ni???

bru nak stat mlepak2 d blog nih...

Y E R N ain said...

fuiyooooo!!!

tahniah2!!

byk gilak taggg!!

*ayu pula cik A a D i I ni. tp SENGAL still ada.*

sekian.



*semat la mamat chinese tu lepak sama tok imam. tgh ejas ank pak imam ka?*

eliza said...

cik ct...agak2 ketua kampung buat kah tag ko tu? ko ni kesian la sikit kt ketua kg..

lalala

a.b geldofg said...

mak oi bnyaknya tag



yg pasti aku akan rindu gurau senda ko :(

apa2 hati ye

khaLifah feDi said...

hye bdk senget jgn lamer 2 bertapa ok!!hik3 aq ade tag esok aq bgtaw ok!!!

leena said...

waa!!! banyak gler tag!!

nak ikot g mkn pizza!!

sobireenhussein said...

weh aadii..

Ko kene teruskan jugak penulisan senget ko ni utk tatapan umum.. Jgn amik masa lama sangat utk betapa.. Sawang2 tu kene besih kan jugak nanti..
Ape laa sgt beli leptop barang 4-5ribu kalau nak dibandingkan dgn hati kawan2... :P

All the best kat tempat keje baru nanti... Keje rerajin..

ciK LyndaWawa igUana said...

pergh..
gile punye maraton...
giler punye rajin siot.....!

mrblind said...

nak mati ni elok setle dulu hutang2..hahahahahahha

A a D i I ? said...

ZARA 札拉 [사랑해~],
haha!






paan,
lapar? pegi makan. hehe~

owh..pegi stadi. blaja rajin2 yer dik. kakaka!






T.u.Y.a,
ko doa2 la aku tak kena bertapa lelama..






pink_butterfly,
bertapa kat gunung semanggol. haha!






Y E R N ain,
ayu? errrkkkk....nama aku bukan ayu!
haha~

errr..aku tengah ejas mamat chinese tu. hehe!






eliza,
cis! sejak bila reti pggl ct nih? x kesah laa..apaper pon bole.
err...blik kg nt aku suruh beliau buat. tu pun kalo beliau ada blog la. haha!






a.b geldofg,
alamak, sedey la pulak ayat ko ni ab.. :(

eh, mcm nk pegi jauh jek aku nih. hehe!






kf,
ko doakn aku tak sesat pegi betapa. kalo sesat, lmbt la balek. haha!

erkkk..tag? adehh!






leena,
jom! alaa..lmbt. da abis da. lalala~






sobireenhussein,
ape kata ko bg hadiah leptop sempena besday aku nt? lg cara! haha!

errr....nt la aku usahakan. bkn x bole nk beli. tapi sejak umah kena pecah ni, takut aku nak beli.






ciK LyndaWawa igUana,
ni setelkan utang selagi masih smpt. haha!






mrblind,
cissss!!!!!

ieNn ZaZa said...

bertapa yer...aku pn mau ikot ko gk le bertapa..huhu...

aku pening kepala sbb org2 kt kwsn umh aku byk anak2 dia nk kawen..aku rs sesak nafas..so aku g betapa nk cari ketenangan..hahaha..menjadi ker?huhu..


ape aku merepek ni...????