Friday, March 13, 2009

suRaT ResigN buaT hEnciK boSs-Tiga-KeTuL

Merujuk kepada entry aku yg ini, aku sekarang dah tak kompius lagi dan aku dah pun buat keputusan.

Aku dah accept job tu.

Mekasih byk2 buat korang2 yg dah pun bagi pandangan, pendapat & idea2 haritu.

Cuma, aku ada sikit masalah sekarang. Masalah kecik jer sebenanyer tapi sgt2 la buat aku susah hati giler. Aku sebenanyer tak reti sungguh2 nak buat surat resign. Jadi, korang bole tolong aku tak? Tolong komen & repair resign letter aku kat bawah ni. Aku plan nak submit kat hencik-boss-tiga-ketul minggu depan. Tolong ekkkk....




A a D i I
Johor Bahru,
Johor -------------------------------------14 March 2009


Hencik Boss-Tiga-Ketul
Johor Bahru,
Johor


Perkara: AKU NAK BERENTI KEJE BOLE TAK BOSS ???


Kehadapan Hencik Boss-Tiga-Ketul,
Aku sebenarnya tak reti nak cakap macam mana. Nak tulis bahasa bunga2 lagi la aku tak reti. Tapi, kalau rujuk perkara kat atas ni, tu la yang aku nak sampaikan sebenarnya. Jadi, aku nak tanya direct kat korang bertiga ni, aku nak berenti keje ni boss. Korang bagi tak? Aku serius ni. Sumpah tak tipu.

2. Hencik boss, aku bukan apa sebenarnya.. tapi, patutnya korang bertiga rasa bangga dengan aku. Sebabnya aku nak berenti keje time gawat2 ni. Korang tak rasa ke yang aku ni sangat baik hati? Sebab sekurang2nya aku dah tolong korang kurangkan sikit beban korang nak bayar gaji pekerja tiap-tiap bulan lepas ni. Tengok, sangat baik hati kan aku, boss? Jadi, korang setuju bagi aku berenti kan boss kan??

3. Hencik boss, bagila aku berenti boss. Korang simpan aku lama2 pun takde pekdah sebenarnya. Aku ni sebenarnya pekerja korang yang paling laa pemalas yang amat. Buat keje dah la lambat ngalahkan siput khinzir. Hari2 main tenet, hantu game, kaki tido.. pulak tu tiap2 hari aku bergayut guna tepon opis, boss. Opp, aku lupa nak bagitau lagi satu. Aku dah byk abiskan kertas opis dgn print lirik2 lagu. Semua ni aku buat tanpa pengetahuan korang bertiga. Selama ni aku cuma berlakon rajin je depan kamu boss. Tengok, membazirkan kalau aku terus kat sini? Jadi, silalah luluskan permohonan aku ni boss..

Oke lah hencik boss, tu je kot aku nak cakap. Aku harap korang accept resign letter aku ni.

Peng-accept-an korang bertiga terhadap surat resign aku ini amat2 aku harapkan dan aku ucap terima kasih dulu awal2.

Sekian, terima kasih boss..



Majulah company XYZ untuk Hencik Boss-Tiga-Ketul.

Aku yang serius nak berenti,
A a D i I




errrr...agak2 boss2 aku cair tak dgn resign letter aku ni??
.

15 comments:

a.b geldofg said...

aku resign tnpa surat..aku bla je cmtu

cabincrew are here to kick ur ass said...

ayo..ni surat mau berenti keja ka,surat mau tekel bos?letak bedak tak??

qishie said...

haha...

pehal plak ko nak berhenti weh?

eliza said...

surat akan diterima tnpa ragu2..hehehe

ieNn ZaZa said...

huhu..bgs sggh surat resign cik dijot...mst diterima punye....

tp sblm tu..
gnt blm paper yg dh digunakn tok print lirik2 lagu tu...kalau tak..xde gaji dua bulan yer..hahaha...


p/s: smg cik dijot bejaya di tmpt br nnt..1st gaji jgn lupa blanje..hehehe...

mEiShOmOsAPiEnS said...

sy konpem diorg terima.

fyi, surat resign sy dulu kt hencik boss-tiga-ketul tu mcm ni jugak la. kekekekekekeke

bila mau joging lagi nih~?

akutakdeblog said...

ah-ha!!!
saya juge stuju dgn mEiShOmOsAPiEnS...
surat resign sy dulu juga ala2 seperti ini dan keputusannye, bos dgn sgt gembira memberi kelulusan...
inilah cara penulisan surat resign yg terbaik....


*sy suda lame tidak joging... =(
(ape kaitan???)

Dato Paduka Masri said...

resign je.... cari yg better....

A a D i I ? said...

a.b geldofg,
erkkk..tak zalim ke kalo wat cmtu?


cabincrew are here to kick ur ass,
eh? kalo letak bedak lg senang boss nk accept ek?


qishie,
errr sbb.. sbb.. sbb..
sbb kt cni tader balak ensem.
kaka.. (syyy..jgn btau sesape ekk)


eliza,
owhh, anda pasti?
okeh, aku submit arini jugak kt hencik boss..


ieNn ZaZa,
alamak aii.. da ngaku pn still nak kena ganti gak ke? adehh..


mEiShOmOsAPiEnS & akutakdeblog,
hurhh? ya ka? kalo aku tawu, baek aku mntk jek surat korg then edit. buat penat aku jek karang. cett..


Dato Paduka Masri,
nk resign le ni. tgh karang surat resign. hoho.. :p

ciK LyndaWawa igUana said...

hahaha,
kompom diterima
jgn masuk tong sampah surat udahle.......
:)

Shahrul Azry said...

oke diterima!
sila berambus skrg :P

A a D i I ? said...

ciK LyndaWawa igUana,
kalo masuk tong sampah, aku resign trus 24hrs.
kakaka~


Shahrul Azry,
yerlah, aku nk kemas2 la ni!

♥pELangiSenja♥ said...

hahhaha..lawak gla la surat resign kamu..huhu,kl sy jadik bos bukan je kta nk lulus kn..blanja mkn terus..sbb da workers yg cmni..huhu.

vidadarisakura said...

aku setuju!


sila blah!
haha

A a D i I ? said...

♥pELangiSenja♥,
hurhh?? belanja makan?
huwahh..tak saba nk anta surat ni kat hencik boss!! :p


vidadarisakura,
oke, bole blah!
lalala~