Wednesday, March 25, 2009

aKu cUkuP meNyamPaH kaLaU..


situasi 1: SMS..

org giler: kat ane? wat pe tu?

aku: erk..ni sape yek? sori, no. ni x de dlm simpanan la. tukar henpon aritu, then no. byk ilang. ni sapekah?

org giler: eh, sape plak ni? i fahmi k. pulai. nape?

aku: eh? fahmi? awk yg send msg kt saye dulu td. ermm, x pe la. maybe td awk salah send kot.

org giler: ni sape ek?

aku: siti @ dijot jr.

org giler: ct?? umo bape ni?

aku: adeiii.. umo dah 85 tawun cu..

org giler: wah mak nenek ek? nak kenal nenek leh tak?

aku: hurhh?? dengan nenek pun nak kawan gak ke? iskh3...

org giler: bole gak. apa salahnyer. sama gak manusia, btol x? keje ke?

aku: malas layan kau~!


takyah sesusah nak sms aku memula & buat2 mcm kenal tapi lepas tu baru la nak kate tak kenal. pastu kekonon tanya itu-ini pasal aku kira mcm nak kenal2 la. memang la aku tak layan.





situasi 2: SMS gak..

budak sengal: bleh saya tau awk ni sape?

aku: eh? sape ni? i'm dijot jr.

budak sengal: cakap la btul2 awk ni sape n duduk mane?

aku: hek-elee.. btol la. org panggil aku dijot. ko ni sape? mane dapat nombor aku ni?

budak sengal: oo ye ke.. awk duduk mane tu?

aku: skang ni tengah dok kat atas lantai. nape?

budak sengal: senyap terus~!


jangan nak buat kerja sewel dgn sms & tanya sape aku. ko dah kenape? ko yg sms pastu nak tanya aku sape pulak. tah pape.. org2 yg mcm tu mmg la selamat aku balas sms kau dgn jawapan yg bukan2. saja nak bagi kau sakit hati. aku pedulik ape..!





situasi 3: CALL..

si senget: hello, ni sape?

aku: hello, awak nak cakap dengan sape?

si senget: ni sape ni?

aku: awak ni sape dan nak cakap dgn sape?

si senget: awak ni sape?

aku: ek-ehh..ko yang tipon aku pastu ko tanya pulak aku ni sape dah kenape?

si senget: hung-up ~!


yg ni paling aku bengkerk! kau yg tipon aku pastu kau pulak yg tanya aku sape. then bila aku tanya kau sape & nak cakap dgn sape, kau tamau bagitau. kau ni sengal or vangang? nasib baik la kau ni dalam tpon je. kalo kat depan aku, dah lama aku bagi kau sepakan penalti kau tau?? ba-wau-dal-wau btoll la..








moral of the situation:

silap orang la kalau nak memain dgn aku. aku memang tak ske. aku bukan spesis senang2 bole pecaya orang okeh! kau main2 dgn aku, sepuluh kali aku main2kan kau balik. pak-kal je la aku bukan spesis ske maki hamun orang dgn kata2 berunsur lucah or nama2 haiwan (kate vivi). hehh, nasib laa kan sape yg terkena tu..

21 comments:

Monkey D Luffy said...

tu ler... diorang tak GENTLEMAN cam aku

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

orang camtu sangat tak profesional nak call or sms orang..

kalau aku..aku titik kan habisan~

kalau dorang sampai nak menangis..sampai terbakar..memang bukan aku lah..hahaha~

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

lompat sikatak lompat...toing! toing!..

lalalalala...tutup je enpon tu...hehehe..

ciK LyndaWawa igUana said...

species ko same mcm aku la..
kalau camtu aku sgtg menyampah..
hoho....
bt sakit hati je..
tulau skin lagi ye adek?hehe

ieNn ZaZa said...

hehe..padan muka org tu..
agknye dh xde keje lain laa tu...kalau yer pn nk ngorat cik dijot buat laa btol2 skit kn..ni leh tny blk sape,padahal dia yg sms, call dulu..memmang sah2 laa org tu senget...

kalau ieNn jgn hrp le nk lyn..buang ms n credit aje..

i.am.belle said...

setakat tahun ni aku takde terima sms mcm tu.

nombor kau ONG tu. feymes. muahahahaha

nombor hp berapa? lalala...

apisz said...

diorg penakot..bak sini no ko..aku test lak..hahahahhahahahhahahahahha

vidadarisakura said...

haha.


wajib dmaki.

ko bole bagi option sama diiorang lagi tu.
heee

arres™ said...

baikla usah dilayan...

sms?xyh reply..buang kredit...

call?tny lebih2 letak jer...

:)

qishie said...

aku nyampah kalau tetiba ada mamat bangang sms aku.

dia:siapa belalang pilihan

aku:dlm hati*bodo tul..serangga pilihan la*

dan ternyata dia makhluk yang paling aku benci dlm kelas..hohoho

fezaL Mohd said...

hahhaa ak sokong kata first komen ko tuh

kalo ak lar
tk layan

no tidak dikenali sorry lah haha.

A a D i I ? said...

Monkey D Luffy,
tu la kan. tp, ekhh..ko GENTLEMAN ke? meh try sket tahap ke-GENTLE-an ko tuh. huhu..


ZARA 札拉 [사랑해~],
nk titik trus x smpai ati lak sbb penah buat tup2 btol2 member sndirik. adeii..x psl2 free2 mber kene tiau. sian dia..


a.k.u.p.e.n.t.o.i,
aku da tutup. tp tutup pkai casing la. lalala~ (sambil buat muka tak bersalah)


ciK LyndaWawa igUana,
oit, bkn adek la.. tak penah pon mak aku pggl aku adek. hoho~


ieNn ZaZa,
padan muka aku gak. tak pasal2 bil tipon nak dekat exceed limit. ciss!


i.am.belle,
ong.. ong.. gedek.. gedek.. gedek.. (bunyik katak pggl ujan)
lalala jugak~ hehe..


apisz,
sila carik dlm yellow pages.
ekhh, ada ke?
lalala~


vidadarisakura,
aku nak maki tapi x reti. sila ajar. haha!


arres™,
mmg tak layan pon. buang karan.. kan?


qishie,
tu sbnanyer dia nk takel ko tu qish. jadi, sila layan dia. haha!


fezaL Mohd,
masa tu bru tukar enpon. nombor byk ilang. tu psl la layankn gak memula.

eh, selamat dtg. hehe~

Konspirasi Melankolik Jiwa said...

kiranya aku nih insan yang agak bertuah gak la eh..dah la main curik no fon jek..tapi at least aku mintak izin ko dulu kan..sory la dijot..aku tak sengaja nak hafal no ko tuh..dah memang aku nie jenis senang nak ingat nombor dengan skali tengok jek..tapi ko memang awek yang co0l la pnah aku kenal..

mOhawK said...

muhehe, species same dgn wa=p menyampah siut org sengal mcm 2! loser? relax la beb, time will heal everything, trust me!

Shahrul Azry said...

off hp dan aktifkan voicemail!
pasti mereka sentap macam vi! ;)

A a D i I ? said...

Konspirasi Melankolik Jiwa,
ko kes lain. jumpa muka dpn2. kira aku bole accept lg la..


mOhawK,
yeahh! hope so.. thanks beb! =)


Shahrul Azry,
kang nt family aku pulak yg mengamuk sbb x dpt nk cntct aku..da la aku ada satu je no tepon

iDioTeQue^ said...

hahaha yang ni aku ske ... veli muchie.. sumpah hahaha

Shahrul Azry said...

pkai teknologi sekarang suda!
ym bersama family tak pun skype ;)

A a D i I ? said...

iDioTeQue^,
ko suke? okeh, nt aku tampal no tepon ko kt tiang letrek. mawu?
wakaka~


Shahrul Azry,
malangnyer mak aku masih blom maju dlm dunia teknologi laaa...

vidadarisakura said...

mari aku ajar ko maki.


pertama sebut babi.
eh!
sekarng aku bagi ko option nama manusia.
babi=saruk merangkap sharul azri.


sebut nama saruk tu jak suda sama level ngan babi!


kakakakaka!

A a D i I ? said...

vidadarisakura,
okeh.

saruk!


kakaka~