Saturday, November 22, 2008

TAG haRi neH: kaU niE peLiK aHh..

To tag along: you have to list 7 weird things about yourself,post it in your blog,tag at least 7 people (list their names),and comment on their blog to let them know that you just tagged them.

disebabkan aku da di-TAG oleh HeNciK aRd yg sesuka-suki-hatinya tulis nama penuh aku dlm blog beliau, makanya aku pon try ler buat. dan disbbkan otak aku yg da tepu ala2 kueh-apam-mak-aku-yg-bantat-sbb-guna-ibu-roti-da-expired ditambah dgn aku sndirik pon tatau ape yg pelik kt diri aku, makanya aku terpaksa amik 2 hari 2 mlm ntok mengkaji tahap ke-pelik-an diri aku neh..kaji punyer kaji..

jadi..ni la hasilnya..let's cekitout (tiru spelling hencik apit..bia arr :p) :


1 PELIK - DoK beRsiLa
ape yg pelik ngn dok bersila? mmg la tader apa2 yg pelik kn? sume org pon reti dok bersila. tp yg peliknya kt aku ialah aku mmg pantang dok atas kosi. tak kira la kosi jenis ape skali pon.. sofa ke,kosi kayu ke, kosi batu ke, batang kayu ke,tembok ke atau apaper jer la yg kalo aku dok kt ctu kaki aku bole terjuntai ke bwh.. makanya,kalo aku dok tpt2 cmtu, aku msti nak dok bersila. kaki aku mmg ringan je la nk naik ke atas. aku mmg sgt2 la tak reti nak dok btol2 kaki terjuntai ke bwh. bak kata org dok sopan-santun laa.. tak kira la time tu aku pakai seluar or baju kurung and tak kira kat mana pon,mmg ni la tebiat pelik yg aku bawak. kat opis ke.. kedai makan ke.. kat mana2 event ke.. kat apa2 majlis ke.. even kat kenduri kawin pon aku mesti nak duduk stail camni. dan yg aku tambah pelik,aku da tak selesa dok kat kosi dgn kaki terjuntai ke bawah lagi..

2 PELIK - uLaNg baNyaK2 KaLi
aper yg ulang byk2 kali tu? haa..ni la aku nk btau tebiat pelik aku yg ke-2. kalo aku ada baca org laen kate tebiat pelik dia ialah ske dengar lagu kuat2. kira tahap bocor speaker la. maybe la pelik. and aku pon ske gak dengar lagu tahap bocor speaker ni. cuma aku rasa menda tu bukan tebiat pelik aku la kot. yg peliknya ialah..aku kalo ske dengar satu lagu tu,aku ske dengar ulang2 byk2 kali. kira sepanjang hari tu aku sanggup jek dengar sebijik lagu tu je la. tamau dengar lagu laen dah. aku akan dengar lagu tu byk2 kali sepanjang hari selama beberapa hari or minggu sampai la aku da hafal sebijik-sebijan lirik lagu tu n da bole follow nyanyi sama ngn penyanyi asal dia.. kira ala2 berduet la kekonon. kalo tak pon,aku cuma akan benti dengar lagu tu ulang2 bila aku da jumpa lagu laen yg lg besh. or kalo aku da mula rasa muak nak dengar lagi. uishh..pelik yg bukan2 je aku neh..

3 PELIK - biRu ke PuTiH? TaMau PiNk~!
haa..yg ni sampai skang pon aku still rasa pelik kat diri sendiri. nak tau sebab apa? sebab sampai skang pon aku tak bape nak sedar yg aku sebenanyer sgt ske kaler putih dari kaler biru. barang2 aku byk yg kaler putih. keta putih.. t-shirt aku memang mostly putih la.. sandal2 aku sume putih.. tudung aku lebey byk kaler putih dari kaler laen.. tp bila org tny apa feveret kaler aku, jwpan 1st yg kua dr mulut msti BIRU. memang tak penah aku akan kata PUTIH as my 1st answer. tatau la nape. and sampai skang pon still cmtu gak.
dan lagi satu,aku memang sgt2 tak ske ngn kaler pink. dari sejak dolu2. tatau la nape. tapi yg peliknyer, baju2 aku byk gak yg kaler pink esp. baju kurung sbb akak n mak aku yg slalu belikan. penah gak ar protes kat diorg. siap tny nape ske belikan aku baju kaler pink. akak aku cuma jawap.."ntah..keqna nengok kau sesuai ngn kaler pink la".. chett~!! ape daa kakak aku sorg ney..

4 PELIK - SeBeLaH taNgaN aJeR
lagi satu tebiat pelik aku..aku kalo makan kat tempat yg kena guna sudu n garfu, aku mmg sgt2 la tak ske nak makan guna dua2 tangan. means,aku takkan pegang dua2 skali la.. mmg payah la nak nengok aku pegang sudu belah kanan n garfu belah kiri time makan. biasanya aku akan guna sblah tangan je. kalo makan nasik,aku cuma akan guna sudu je. kalo makan mee puleq,aku cuma akan guna garfu je. dan kebiasaannya tangan kiri aku cuma dok kt bawah meja ajer.
kalau makan western food yg kena guna pisau n garfu pulak, aku akan pegang pisau kat belah kiri n garfu kat belah kanan. memang songsang la dari kebiasaan. sbbnyer? aku tak reti nak suap mkanan guna tgn kiri. janggal weh..


5 PELIK - ..........

6 PELIK - ..........

7 PELIK - ..........


makanya dengan ini..
aku rase aku tamau tag sesape ahh..sbb aku pon tak abis jwp menda-alah tag ni.
tp kalo ada sesape yg rasa2 nak menge-tag diri sndirik,sila2.. jgn memalu..

jadi,sekian saja utk hari neh..




dari isi otak si sengal ~A a D i I~: 4 tu je la kot yg aku sempat nk pk. lg 3 nanti kendian la aku tambah. bila otak aku da agk waras sket nt ke.. otak giler punyer tepu da ni. buat ni pon sbb da sgt wenk da kepala. masih stuck kt opis lg neh. tension dowh~!! ari sbtu yg ptut besh2 g meronggeng x psl2 terpksa abiskn kt opis. ntok besok,awl2 lg hencik bos da pesan soh msuk opis cm waktu keje biasa. uwaa..hari ahadku.. haihhh..puyeeng.. (@_@)

3 comments:

a p i t i k u s t i k a said...

ade ke aku eja mcm tuh?

Konspirasi Melankolik Jiwa said...

hmm...tak pnah lak aku baca entri ko macam tuh..

tapi ape ape pun cik siti khadijah kite nih dah men ngelat~

huhu~

~ A a D i I ~ said...

a p i t i k u s t i k a:
penah terbace dlm blog ko yg "mr.apit" tuh. tp x ingt entry yg mane.
apaper je laa.. weehooo~ :p

Konspirasi Melankolik Jiwa:
mane de ngelat arr..kn da kate akn dismbung tu..tp tawun bila bru nk smbg tu,tatau la ekk..hehe..lalala..(smbil wat muka x bersalah)