Friday, November 7, 2008

da aBis Daa..seMudaH aBc

06 November 2008

arini aku x g keje..MC..patutnya arini aku kene attend meeting kt kl..tp disebabkan kegagalan hormon bertindakbalas dengan sempurna yang telah menyebabkan badan aku mengalami proses ala2 luluhawa - kejap2 rs cm kt gurun..kejap2 kang rasa cm kena campak dlm peti ais..kejap2 kembang..kejap2 lagi kang menguncup..atau dlm bahase ringkasnya..demam la ngekk~!! ditambah dengan kepala otak aku yg wenk smcm jerr..ting-tong je rasa spjg hari..maka aku pon amik keputusan meng-sms hencik arkitek seawal pukul 0330h utk membgtau yg aku x dpt nk attend meeting tu..ditambah dgn sket temberang sebagai penyedap rasa..aku kate aku demam plus sakit kepala plus muntah2..kekonon cm aku btol2 sgt2 x sihat..padahal aku x rs nk muntah pon..sj je kelentong lebey sket..haha..alaa..bkn selalu pon..setawun tak sekali jer..baru jek buat tawun nie..kakaka (ketawa jahat)..tp yg beshnyer tu,hencik arkitek x tny apaper pon..terus jek kate aku x yah g..rehat je cukp2..kekeke..besh sungguh..bgus gak aku kena demam arini..mmg terselamat la aku dr kena attend meeting yg plg aku x ske tu..haha..besh2..yiehaa-yada-yada.. =)

seawal pukul 0700h aku da kua umah..memula g anta dokumen kat hencik arkitek utk dia tlg presentkan masa meeting ptg nt..pastu masa on-da-way balek umah..aku singgah g bli soto-tamau-toge-tapi-nak-tambah-bergedel kat taman dahlia..pastu trus balek umah..smpai2 jer umah,mkn bekpes soto sama air redbull..errkkk..ape-ke-jenis kombinasi yg aku da buat ney..apaper je laa..blasah jer..pstu smbg wat keje kt umah..pukul 1225 keje pon setel then send kt dekchom thru ym..pastu g mandi..pukul 1300 kua g opis jap..amik borang klinik panel sambil2 tny2 psl keje sket kt hencik koh..bagus gak sejak2 opis da ada klinik panel ni..x yah baya..jimat duit aku..hehee..pstu kua g tabung haji..pstu g singgah g baya loan kete kt cimb..pstu bru g klinik..sikit punya lama kena tunggu..alemakk aii..ramai pulleq org sakit saing2 ngn aku arini..tunggu punya tunggu,turn aku pun sampai..lepas check-up n dpt ubat sama MC utk arini..g merayau ke jusco plak..msuk MPH tp x jumpa buku yg menarik..kua MPH masuk plak secret receipe..wat selambe jek makan sensorg dlm tu..wawawaaa..mcm x caye aku bole mkn sensorg kt kedai mkn..1st time wat cmtu..terasa agak kagum laa ngn kemajuan diri sndirik..taniah taniah kat diri sendirik..hehe..tu pon pasal da lapo giler babas..time tu jam da pukul 1630h..no wonder laa aku da mcm org kebulur lapan hari tak makan..kebulur-tahap-tapir..pastu singgah solat asar jap kt surau..

pukul 1710h kua dr jusco..che ron ajak teman dia g angsinun..dr jusco trus drive g angsinun..padahal kepala masih ting-tong lg..tp nak wat cemana..da memang hantu rayap..sakit2 pon larat lg nk merayap..hehe..round2 kt angsinun ngn che ron..g belek2 tudung pstu g mkn..tgk2 jam da pukul 2115h..aku pon ajak cik ron balek..pukul 2145 aku da kt umah..
hmmmmm..da abis da hari MC aku arini..sekelip mata jer da abis da sehari hari cuti rehat aku..semudah ABC..rs cm nk MC lg sehari la besok..agak2 bole ke arr?? (da mula terasa cam tanduk ngn ekor nk tumbuh..ditambah dgn serampang mata tiga..lalalalalaaaa) hehhh...~!!



dari isi otak si sengal ~A a D i I~: apesal la doktor tu x bg aku mc semggu..kan besh kalo btol2 dpt..kakaka..mmg btol2 otak da wenk..putus fius~!! :p

2 comments:

kuikuikuibeenso'obben said...

gua baca lu punye blog ni mcm baca katun ah jot..! sesuai benor untuk org yg boring2 tatau nak buat ape2..

eh, menurut komen ko kat fotopage aku, ko nak aku edit kan gambor ko..?? hmmmmm....... satu keping seploh inggit.. kalau kene pakai teknik canggih, sekeping seploh inggit stengah.. kahkahkah..!!

~ A a D i I ~ said...

hehe..kalo agk2 ko boring gler..bole la singgah nyemak2 kt cni.. =)

hurhh? seploh hengget? mahal gilos~!! baek aku buat p simpan kt tabung aji..bole gak kayo..haha.. :D