Saturday, May 9, 2009

TiGa daLam SaTu

mimpi.

semua orang penah mimpi. macam tu jugak aku. tawun lepas aku dah mimpi. bulan lepas pun aku mimpi. minggu lepas aku mimpi jugak. semalam pun mimpi. malam sebelum semalam aku mimpi lagi skali. dan malam tadi aku mimpi lagi.

apa mimpi tu? ada orang kata mimpi tu cuma mainan tido. ada jugak yang kata mimpi tu betul2 akan jadik kenyataan satu hari nanti. ada yang kata apa yang kita mimpi tu sebenarnya bertentangan dengan apa yang akan berlaku dalam realiti kita. ada yang percaya mimpi tu satu petanda.
petanda apa? entah.

cuma bagi aku, kadang2 apa yang aku mimpi, mampu men-saiko life aku untuk sepanjang hari. kadang2 untuk tempoh 2-3 hari. kadang-kala berhari2. pernah jugak dia punya saiko sampai makan minggu. sampai laa aku mimpi yang lain pulak.

aku gila? entah.
aku percaya mimpi? entah.
aku taksub pada mimpi? entah.
apa maksud mimpi? entah.



dan..
mimpi tetap mimpi.



tapi kalau mimpi yang sama / yang hampir sama ulang banyak2 kali aper story??




******************
.
.
kat meja aku.
budak praktikal: akak, jom makan. dah lunch hour ni.
.
aku: wokey.
.
.
kat pantry.
budak praktikal: bawak bekal apa?
.
aku: ikan masak kicap jer. ambikla. abiskan skali ikan tu.
.
budak praktikal: siti, ni lauk saya ni ambik la. eh salah, kak siti. tapi macam tak sesuai la panggil akak. sebab muka tak macam kakak pun. nampak muda. macam adik2 jer.
.
aku: @#$%^&*
.
.
.
.
******************
.
.
mak: macam mana tempat keje baru? oke tak? diorang semua macam mana?
.
aku: oke mak. staff2 kat sini semua mesra.
.
mak: alhamdulillah. mak doakan semua umat Muhammad suka anak2 mak.
.
aku: alahai... itu sangat comel mak.. (dalam hati)
.

.

22 comments:

sharamli said...

muka cam adek2?
prasan?

eliza said...

mimpi basah ko pernah ka?
hehehe


mudahan doa mak termakbul...selamat hari ibu buat mak.. :)

A a D i I ? said...

sharamli,
jeles tahap giga! hoho..



eliza,
errrr...mimpi mandi kira basah jugak kan? haha!

sharamli said...

ok..xsampai tahap tera lagi 0kkkkk..

muahahaha

eliza said...

itu bukan mimpi mandi...itu namanya ko kena siram sbb lambat bangun la...hehehe

khaLifah feDi said...

aku pon suke siti..!!!



psst ko siti aper?

T.u.Y.a said...

mimpi ar sebab ko tdo x basuh kaki..heheheh..kalau leh rendam je kaki ko masa tdo..confirm x mimpi dah sampai bebila..hahahhaahah

khaLifah feDi said...
This comment has been removed by the author.
khaLifah feDi said...

emm bdk senget jgn lupe u dated ok!!!


hahaha...:)

qishie said...

aku mimpi n efek sampai sekarang.


aku takut petir.

Donut said...

ye...saye suka..saya suke...

a.b geldofg said...

mimpi bsama2 mu
adalah mimpi tbaik dlm hdup ku

Y E R N ain said...

ahhhh. ini adalah versi memuji-muka-aku-awet-muda. cis cis~~~


haha
;p

the Jackal said...

skang nie keja kat area mane?

nnt sesenang drop la komen kat blog oke~

gud luck~

walaupun macam adik2..tapi tetap chomel..

ahaks~!!

Monkey D Luffy said...

mak kamu comel

kamu tak comel

yattt said...

nak jugak up dia muda..cuba tengok kad pengenalan 2..!

mrblind said...

adik2? hak tuih..hahaha

besi said...

mimpi yang sempurna....hehehe
selamat bermimpi

mOhawK said...

kakak dijot, kamu tukar keje ktne???

A a D i I ? said...

sharamli,
tahap giga tu da kira dasat ah tu.. kalo da masuk tahap tera, aku tabole nak komen ape lg laaa.. haha!





eliza,
tu time skola rendah je la weh. haha!





kf,
hurhh? tetiba ko kate ske siti pulak. kompius aku. aku ada citer pasal siti kah? haha!
errr...aku cik siti wan kuncup. kakaka!





T.u.Y.a,
kalo camtu baik aku tdo dalam air je terus. puas hati sket. sejuk pon sejuk. wakaka!





kf,
aku tak lupa punyer kf. ko doa2 la aku free time tu. hoho~






qishie,
mimpi petir? tu dah kira nightmare dah tu weh!






Donut,
ko ske ape? ske donut? haha!






a.b geldofg,
errrr...sape 'mu' tu ab? bukan aku kan? kan? kan? haha!





Y E R N ain,
haha.. bak kata orang, sambil menyelam minum air. keh keh keh..






the JaCkal,
keje kat tempat keje. haha!
insya-Allah kalo ada lapang..






Monkey D Luffy,
jelezzz!!!





yattt,
ni lg sorang budak-tak-cukup-berat yang jelezz! hahaha!!





mrblind,
rilek arr bro. tu baru gua cuit sket je tu. takkan da jeles kot. haha!






besi,
sempurna ke? da masuk tahap nightmare ni tau tak! adeh...






mOhawK,
kat jb gak. area permas jaya. adik kat mane skg dik? haha!

a.b geldofg said...

ko buat tk fhm pulak

A a D i I ? said...

ab geldofg,
aku konon2 buat2 malu la ab. haha!