Tuesday, May 26, 2009

biRd-daY = haRi BuRuNg

arini besday one of staff kat sini. kitorang panggil dia pak ajis jer. umur dia dah tahap bapak2 yang ada anak sulung yang umurnya lebih kurang baya aku. so kira korang bole imejin kan berapa umur pak ajis tu? pak ajis ni kelakar orangnya. dan semua orang pun ske menyakat dia. nak jadik citer..pagi tadi lepas balik dari breakfast...

ina: pak ajis, dah breakfast?

pakajis: dah.

ina: pacik pegi makan tak tunggu saya pun. belanja pun tak. tengahari nanti belanja saya eh pacik.

pakajis: eleh, kau asyik nak mintak pacik belanja jer. hari ni bird-day pacik patutnya kau la yang belanja pacik.

ina: apa dia pacik? bird-day??

pak ajis: yer la. bird-day pacik arini. tanak nyanyi lagu hepi bird-day ke kat pacik?

ina: bird-day? hari burung?? pacik ada bela burung ke?




kitorang satu opis dah tergelak dengar pak ajis salah sebut besday. yang si ina ni pulak sengal pegi tanya soklan pelik2. tiba2 ada yang menyampuk..




ajak: bukan bird-day la pak ajis. bird-bird. ko tau tak ape bird-bird, ina? kalau tak tau, ko suruh jer pak ajis ni explain.

mamat: burung pak ajis pun ada hari ulang tahun jugak ek.. dasat ah pak ajis!




wakakaka! satu opis gelak lebih kuat dari tadi.. pak ajis.. pak ajis..





nota-sengal: dasar-spesis-pantang-dengar-orang-salah-cakap. laju ajer la otak pikir ke lain. iskh.. iskh.. iskh..

22 comments:

Shahrul Azry said...

agak lucah la blog ni :P

T.u.Y.a said...

suka aku senget..
bird day pak ajis yang bird bird..
ngeh ngeh

sharamli said...

sian pak ajis..
ajis satar?
ha3

arres™ said...

sungguh lucah bahasa anda...

bgtau kt guru besar nnt...

Monkey D Luffy said...

muahahaha

kasihan pak ajis

qishie said...

suka nau otak nyimpang ke laut.

huhuhu

A a D i I ? said...

saruk,
haihh..ni pun same gak spesis pantang tulis menda pelik sket. haha!




T.u.Y.a,
errkkk..aku naif la tuya. tapaham ko ckp ape. haha!





sharamli,
ajis sitar. wakaka!





arres,
hurhh? citer pasal burung pun kira kategori lucah ke? haha! (buat muka x bersalah + tapaham)






Monkey D Luffy,
:p





qishie,
terjun laut ajer la kalo gtu. ek? :p

roh a.b geldofg said...

jgn lupa sambut bday aku ye
walaupun aku dah jadi mcm ni

Mogen Ali Rico said...

miahahahaha..pak ajis mmg suka bela burung..hari2 pak ajis bela burung..burung sudah tido..mari kita maen

asis said...
This comment has been removed by the author.
asis said...

plak dah..

penjenayah.merah.jambu. said...

hehe..tao pe die bird-bird..kih3..biru2!!

Budak Terbang Pakai Kadbod said...

kuk kuk

mrblind said...

lucah

StingRay said...

aku tak panggil burung....



aku panggil gajah.....



mcm sin chan...hahaaa

A a D i I ? said...

roh a.b geldofg,
ko nak makan kek or nak pulut kuning? haha!






Mogen Ali Rico,
aku naif. tapaham ko kata apa. wakaka!







asis,
apa yg dah? hehe..







penjenayah.merah.jambu,
merah, kuning, ijau.. haha!







Budak Terbang Pakai Kadbod,
?????






mrblind,
sape? (buat2 bodo. haha!)






StingRay,
ko ni x kenal haiwan ke?? haha!

miEz haNeM said...

bird day??
wwawa...
ngehh

eiza in the house.. said...

peh ayat dia..boleh buat pale pikir warna warni..hehe

D.n said...
This comment has been removed by the author.
khaLifah feDi said...

emm...lucu arr!!!

A a D i I ? said...

miEz haNeM,
errr... hehe.. :p






eiza in the house,
ada pelangi ke kat kepala ko skg? hehe..






kf,
errr...ehehh! :p

ayampinko said...

bird day..yeahhh..epy bid day pak ajis..