Monday, May 25, 2009

DaN..aKu TeRsaikO LaGiii..

"hello..assalamualaikum"

"hello mak..waalaikummussalam. mak sihat?"

"mak sihat. mak nak tanya ni, sabtu depan keje tak?"

"tak keje. nape mak?"

"tak keje eh.. minggu depan balik kampung boleh?"

"balik kampung? boleh jer.. nape mak? ada masalah ke?"

"takde masalah. ada laa.. balik sini dulu. nanti mak bagitau."

"alaa..kalau mak tak bagitau, orang tanak la balik."

"macam ni.. ahad depan ada orang nak datang meminang. balik tau."

"haaaa??? apa dia mak? meminang?????"











bedebup!!

adehhhh....selamat dahi aku tumbuh telur sebab terhantuk kat lantai. ni semua mimpi punya pasal. haishhh..nasib baik takat mimpi jer. bukan betul2. kalau betul2 jadik tadi memang jam ni jugak aku pack baju2 & lari bawak diri ke Guatemala. tak pun, lari ke Azerbaijan pun bunyik macam best jek. Hurhh?? Guatemala? Azerbaijan? ceruk mana pulak negara yg aku sebut ni? ah, apaper jer lah. yang penting, selamatkan diri anda!!

giler ape! zaman bila pulak aku ada plan dgn sesape nak soh dia (dia kat sini mewakili sesape yek. bukan spesifik kpd sorang manusia jek) masuk meminang? ni memang betul2 bikin night mare! kompem mimpi ni mau buat aku tersaiko untuk sepanjang tawun. alahaiiii....

errr....mimpi tu cuma mainan tido jer kan? takkan jadik betul2 kan? gua cuak seh..



17 comments:

hantu raya said...

aku suka pergi Guatemala

Mieaa said...

haaa tak tau~~

A a D i I ? said...

hantu raya,
bwk aku skali!




Mieaa,
weh, jgn bikin aku seram!

khaLifah feDi said...

eh ko tak nak kawen ker?

emm nikmat !!!!

Mogen Ali Rico said...

mak aku ckap..kalo mimpi kene geget ular..nak kene pinang..

tapi kalo ko mimpi direct kene minang..aku rasa ko nak kene geget ular..baek ko jgn maen dalam semak..

lalalalalaalwikkk

Shahrul Azry said...

akhirnya doa ditunaikan!
taniah..
agak2 orang 2 dah tua erk?? :P

Monkey D Luffy said...

ko kan awet muda

ada tu yg memandang

ko je x perasan

KugiranJiwa said...

tuh la.. aku nak masuk meminang tak mo..

arres™ said...

ade kot datuk2 yg dh tua ganyut tue yg nk masuk minang ko...

sharamli said...

nak alamat x?
nnt senang nk p0s kad kawen..

hua3

mrblind said...

meh gua sepak..afrika boleh sampai kot..hahaha

ieNn ZaZa said...

eceh2..tekezut aden..kalau mimpi tu jd kenyataan pn xpe gk..kehkehkeh..

aku mimpi dpt bonus..huhu..thn ni xdpt bonus smp aku leh mimpi lak kn..alangkah bahagianye kalau mimpi itu jd kenyataan..

fjie said...

selalunya..
mimpi mst die bg mcm perumpaan kan..
ade la mksud tersirat nnt..

ni mcm bg diredt jer..
xcover2 tol..
haha..

Donut said...

tido tak basuh kaki....

A a D i I ? said...

kf,
bukan tanak la. tapi kalo tah ngn sesape yg ko tak kenal, ko nak ke? huhu..





Mogen ALi Rico,
giler sengal teori ko ni weh. haha!





saruk,
doa ape yg dh ditunaikan ni weh? tu mimpi jer la....






Monkey D Luffy,
aku tau.. ko yg pandang aku. kan? kan? kan? wakakaka!






KugiranJiwa,
errkkkkk...speechless aku. haha!





arres,
siot! aku tunggu ko la arres.. haha!





sharamli,
bole gak kalo nak bg. nanti aku tampal alamat ko kat public phone. amcm? haha!






mrblind,
ciss!!






ieNn ZaZa,
kalo dpt bonus jgn ler buat2 sombong ngn aku. hoho!






fjie,
tu la pasal. direct tak tapis2. errr..ada makna ke hek? hehe..





Donut,
malas nak sign-in eh? :p

eiza in the house.. said...

bestnya ko mimpi..
siap igt dialog lagi sey..adeyy

A a D i I ? said...

eiza in the house,
tobat aku nak mimpi camtu lg weh!