Sunday, May 31, 2009

HeY!

oit kamu!!

ko selalu ada time aku susah
kesuwon (terima kasih).

ko suka muncul tiba-tiba time aku dalam masalah (heran, macam mana ko bole tau time tu aku tengah ada masalah?)
kesuwon (terima kasih).

ko tak pernah penat dan merungut dengar aku membebel tak kira dalam sms atau y!m atau tepon
kesuwon (terima kasih).

ko kadang-kala 'timbang berat' aku (ambik berat lah!)
kesuwon (terima kasih).

ko tak pernah buat aku rasa kecik hati atau marah
kesuwon (terima kasih).

ko selalu sabar layan kerenah pelik2 aku
kesuwon (terima kasih).

ko layan-kan juga time aku merapu-meraban entah apa2 bila aku blank tak tau nak cakap apa
kesuwon (terima kasih).

ko suka bagi aku nasihat
kesuwon (terima kasih).

ko selalu buat aku lupa yang aku tengah sedih
kesuwon (terima kasih).

ko rajin teman aku stay-up
kesuwon (terima kasih).

ko buat aku ketawa sepanjang hari
kesuwon (terima kasih).

ko kadang-kala buli aku
wes ora opo2 (tak kesah).

ko selalu panggil aku budak kecik
wes ora opo2 (tak kesah).

ko suka menyakat & keji-kan aku
wes ora opo2 (tak kesah).

ko kata aku rendang. siap panggil aku 'dagu'
wes ora opo2 (tak kesah).

kalau aku ada buat salah kat ko
jaluk ngapuro (mintak maaf).

kalau ko geram dengan ke-bengong-an aku
jaluk ngapuro (mintak maaf).

kalau ko penat dengar aku membebel tapi tak sampai hati nak bagitau aku
jaluk ngapuro (mintak maaf).

kalau aku kuat menyakat ko
jaluk ngapuro (mintak maaf).

kalau aku suka carik pasal dengan ko
jaluk ngapuro (mintak maaf).

kalau ko tak suka aku selalu report problem aku kat ko
jaluk ngapuro (mintak maaf).

kalau ko rimas aku selalu sebok hal ko
jaluk ngapuro (mintak maaf).

kalau ko rasa aku dah banyak menyusahkan ko
jaluk ngapuro (mintak maaf).

senang kata..
ko memang kawan aku paling best lah! or omputih kate "best-fren" (errr...ko rasa aku best-fren ko tak? haha!)





tapi..
nanti lepas2 ni ko tader
kalau sekejap takpe tapi lama pulak tu
budak PLKN pun kalah
yer laa.. yer laa.. aritu aku kata padan muka kat ko sebab ko dok tercampak kat tempat tinggal big foot tu. tader internet. tader line tepon.
tapi sebena-nyer padan muka kat aku la jugak.
bak kata orang jawa, 'sami mawon' (sama ajer / padan muka)
nanti lepas2 ni sape nak dengar aku membebel?
sape nak layan aku merapu?
sape aku nak buat lawan bertekak?
sape nak bagi nasihat time aku rasa down?
sape aku nak rujuk kalau ada sum1 suka aku? (hehe..aku tau mesti ko tak setuju bila bab ni termasuk dalam job list ko. kan? aku memang saja nak dera ko. bia arr!)
sape nak teman aku stay-up buat part-time job?
sape nak ajar aku cakap jawa? (haha! oke, ini out-of-your-duty.. :p)


aku rasa aku nak buat mogok ah!
okeh, mulai arini aku mogok!!
sampai ko balik sini semula. amacam??

(errr..jgn tanya mogok ape sebab aku pun tatau. haha!)





nota-mogok: abaikan entry ni. takde pekdah!

11 comments:

eliza said...

mak ai..membebel bkn main lg ko..hehehe

sabar2 dia pergi x lama...nnti balik la tu..sabar ya...huhu

Lionel Azry said...

puas meminang?? :P

khaLifah feDi said...

ekk........senyum mcm kambeng..

qishie said...

kentut busuk siot.
huhu

asis said...

baiknye kawan..

a.b geldofg said...

mongo mongo

kabarey maran kerapu?

ayampinko said...

dah tak yah mogok..ngombeh dulu yuk.

ieNn ZaZa said...

wah2..angin pus2 ke dijot ooi..

eiza in the house.. said...

kepoh jugak ko nie yerk..

ajar aku ckp jawa leh?
pt haji wahid tu kat mana ekk?

besi said...

seroja bunga yg cantik...
ko la

A a D i I ? said...

eliza,
pegi? balik? sape? haha!





saruk,
sape pi minang?






kf,
macam ni..:D. hehe~






qishie,
helleh, ko kentut bau doyan. wakaka!






asis,
tapi aku jahat. lalala~






a.b geldofg,
ape ko merepek ni wak? tapaham aku. haha!







ayampinko,
errr..ngombeh tu ape? aku blom katam lg blaja jawa. hehe~






ieNn ZaZa,
tu angin kentot tu.. kentut bau derian. hehe!






eiza,
ko nak bape harkat punya? kalo 2 harkat camni: jawa! kalau 6 harkat camni: jaaaaaaaaaawaaaaaaaaaaaaaaaaa..
wakaka!

err..sila google! (sbb aku pon tatau. lalala~!)






besi,
aku orang la. bukan seroja. hoho~