Friday, May 29, 2009

mOTiF: keTa aKu ROsaK. aKu maU duiT uNtuK RepaiR keTa TerseBuT. aDa seSaPe MaU DeRma??

1. Kekasih saya adalah: sudah ditamatkan perkhidmatan beliau.

2. Saya sedang mendengar: bunyik mesin basuh tengah spin.

3. Mungkin saya patut: risau macam mana nak cari duit untuk bayar repair keta yang rosak. mana nak cekau weh!!

4. Saya baru sudah: balas message orang.

5. Beza rakan, sahabat dan kawan: ialah ejaan-nya. pasti! hik hik hik.. (kamu sendiri nilai)

6. Saya Tidak Faham: kenapa saya setuju buat part-time job walaupun saya tau yang life saya jadi tunggang-langgang sebab tak cukup masa.

7. Saya perlu mencari: someone yang sayang saya with all his heart dan boleh terima diri saya seadanya tapi sampai sekarang saya masih tak berjaya nak buka hati pada sesiapa pun.

8. Ayat terakhir yg dikatakan kepada saya : ialah "lepas hantar kau aku kena balik semula ke sini kan? tak kesah.." (tak perlu paham ayat ni sebab ni cuma ayat terakhir. bukan cerita penuh. hehe..)

9. Makna hidup?: takde makna-nya kalau kau bazirkan kepada perkara yang sia2.

10. Cinta itu?: kadang kala tak ada logika. bersih semua hasrat dalam hati. ku hanya ingin dapat memiliki. dirimu hanya untuk sesaat. wakaka!

11. Saya paling suka: bawak keta laju2 dengan kadar yang ganaz tapi lepas tu rasa menyesal bila keta rosak sana-sini disebabkan sikap sendirik. padan muka aku!

12. Saya akan cuba: berusaha dengan lebih kuat demi nak carik modal bayar duit repair keta. aminn..

13. Mengapa rakyat malaysia suke menggunakan LAH di akhir ayat mereka: kerana bekas perdana menteri mereka adalah pak LAH! hehe.. (jangan bagi pak lah sama kroni dia masuk blog ni!)

14. Telefon bimbit sy: yang lama sudah hilang kena curik.

15. Katil saya: belum dibeli lagi. saya tido atas tilam jer tanpa katil.

16.Soalan yg bagi sy tidak perlu ditanya: "bila nak kawin?" (sebok hal orang apehal?)

17. Teknologi adalah: satu tajuk yang saya malas nak fikirkan jawapannya. kamu cari jawapan sendiri la yer.. :p

18.Bagaimana saya masak makanan yg saya pandai masak?: mesti la masak guna api. mana ada orang masak makanan guna air. haha!

19. Semalam: saya plan nak bawak mak pegi jom heboh hujung minggu ni. insya-Allah, saya akan tunaikan plan saya.

20. Hari ini: saya hantar keta ke workshop untuk servis tapi nasib saya malang bila diberitau yang keta saya rosak teruk. kena overhaul beb! saya blank!!

21. Malam ini saya akan: tido lambat semata2 nak settle-kan part-time job yang dah berjaya buat life saya huru-hara sepanjang minggu ni!

22. Esok pula saya akan: balik kampung untuk ambik mak dan bawak jalan2 kat jom heboh. ada yang nak ikut ke?

23. Saya betul2 inginkan: duit! buat masa sekarang..

24. Badminton atau futsal: adalah jenis2 permainan. errr..bole ke jawap gitu? haha!

25. Karaoke: kat "karaoke jamban" memang syok. layannn.. hehe~

26. Makanan jepun adalah: mentah dan meloyakan. errr...entah. tak pasti pulak. ada aku kesah?

27. Bilik yg terang atau gelap.: tu tanda lampu bilik tu starter dia dah rosak. berkelip2. hoho~

28. Ayat terakhir yg nak anda ckp kat seseorg: "nanti lepas2 ni ko tader, sape nak dengar aku membebel?" (T_T)

29. kereta: aku kancil jer.

30. saya nk tag: sape ekk? tanak tag sesape ah!






nota-tag: tader sape suruh aku buat tag ni. aku jer yg gatai tangan nak buat. bia arr...!!

11 comments:

asis said...

bagush2..

qishie said...

saya plan nak bawak mak pegi jom heboh hujung minggu ni. insya-Allah, saya akan tunaikan plan saya.


huhuhu

so sweet..jgn lupa belanja mak soping skalik!

Donut said...

wah..pantasnye buat!!ehehehe

Donut said...
This comment has been removed by the author.
a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

aku derma kt ko komen jerk...

eliza said...

brapa sen ko mau? nnt aku kasi...hehehe

khaLifah feDi said...

mcm best je tag nie!!!

penjenayah.merah.jambu. said...

takmo derma.. *ckp smbil buat muke kedekot*

KugiranJiwa said...

boleh nnt boleh ajukan ke program tv3 bersamamu..

ciK LyndaWawa igUana said...

yes2..tak nak tag..aku tak yah buat..hehehe

A a D i I ? said...

asis,
=)




qishie,
saye dah tunaikan plan saye.. =)





Donut,
aku sgt boring time tu. hehe~





a.k.u.p.e.n.t.o.i,
hek-elee..aku slalu derma kat ko komen. haha!






eliza,
aku nak satu trillion sen! bagi tak? :p






kf,
sila la buat kf! =)






penjenayah.merah.jambu,
ko memang kedekot! haha!






KugiranJiwa,
yess! idea yang chantek. nt bole la aku glamer. haha!






ciK LyndaWawa iGuana,
ikut sukati ko la wa. nak buat bole..tamau buat pun aku tak kesah. haha!