Tuesday, May 19, 2009

pLaTiPuS-OcToPuS-KomoLOniMBuS (sila beri perhatian: tajuk tader kaitan. ngeh ngeh ngeh..)

Scene 14 - take one - roll 12.
Ready.. action !

Aku sekarang masih dalam probation period. 3 bulan beb! Jadi untuk sepanjang tempoh tiga bulan ni aku kena jaga reputasi maupun prestasi kat depan mata supervisor aku merangkap hencik-senior-QS. Even ni dah masuk minggu ke-3 aku keje kat sini, aku still rasa macam aku ni budak praktikal. Skema giler life sekarang. 8.30-5.00 memang fully-totally-skemaly (erkkk..ada ke perkataan skemaly dalam kamus oxford? Haha!) mengadap keje semata2. Hehh! Maunya tak.. sikit tader curik tulang apatah lagi nak makan tulang. Hurhh?? Peribahasa apakah ‘makan tulang’ tu? Apaper jer laaaa… ditambah pulak lagi, tempat duduk senior aku tu kat belakang aku ni jer. Mana-nya tak mati kejung aku dibuatnya. Kalo laa ada award staff paling rajin, aku rasa aku bole masuk pencalonan la. Haha!

(Sebenarnya nak kata.. tu pasal laa aku jarang ngapdet blog maupun up entry baru. Apatah lagi nak buat blog marathon dan jugak blog hoping. Jadi, sila beri perhatian dan ambik kesah. Wakaka!)



Okeh, cut! Next scene..





Scene 28 – take 15 – roll 4.
Ready for take.. action!

Tetiap hari aku pegi & balik keje, aku akan lalu jambatan-rentas-muara-sungai-bertembung-laut (jambatan permas jaya jer pun sebenarnya). Takde ape yang canggih pun kat jambatan ni cumanya aku suke view dia. Bila toleh kiri, nampak muara sungai. Bila toleh kanan, nampak laut. Tiap2 pagi tengok dan hirup udara laut (nota: aku tak suke pakai air-cond tiap kali drive) memang feel lah. Rasa semangat jer nak mula keje. Bila balik keje pulak, tengah otak penuh-padat-sendat dengan keje, layan view laut-air-pasang-surut memang cool giler lah aku cakap. Hilang semua rasa sesak otak. Memang layannn…

(Sebenarnya nak kata, aku rajin pegi keje. wakaka!)



Cut! Last scene..





Scene Final – take 6 – roll (errr..roller coaster aci tak?)
Everybody take your position.. ready for take.. Action!!

Part ni aku tak berapa suke. B4 this aku penah bagitau kan yang aku dipanggil dgn nama Siti untuk urusan2 formal/keje. Tapi masalahnya, kat sini dah ada staff yang dipanggil dengan nama tu jadi terpaksa la panggil nama lain. Tapi aku tak tau nak suruh diorang panggil aku apa. Bila diorang tanya, aku sebut nama penuh then cakap, “panggil jer la apaper..” Aku memang jarang or hampir tak pernah dipanggil dengan nama secondeur (ape-ke-bahasa la ko guna ni weh?) aku tu. So, sekarang ni diorang panggil aku dgn macam2 nama. Ada panggil aku Siti. Ada panggil nama secondeur aku. Ada gelarkan Katt. Ada yang panggil Dijot. Ada gak yang nak bagi gelaran Katty. Adeii…tolong laa!! Aku sangat2 menyampah dengan nama Katty tu. Rasa macam nak sound jer orang2 yang panggil aku dengan nama tu. Tapi kalau tak, nama apa diorang nak panggil ekk?? Takkan nak suruh diorang panggil Aadii kot? Gilerr! Tu kat blog bole arr.. Tak pun Ija (wowowowoo..tolong ler.. aku takkan guna lagi dah nama ni). Deja moss? Dij? Jaja? Didi? Iti? Titi? Jarum Peniti? Haha! Tapi kalau panggil Hadi pun nampak macho gak ekk? Wakakaaa.. apaper jer laa labuuuu… :p

(Sebenarnya nak kata, cuba korang bagi idea sket apa nama panggilan yang seswai untuk aku. hoho~)



dah dah. pilem dah abis. pi buat keje.. :p

19 comments:

besi said...

bagus2 rajin aadil nie

the Jackal said...

waahh..semangat tempat keja baru..bagus2..

hehehe..jangan tensen2 lagik dah laa..

err..tak rindu kat bos 3 ketul tuh ke? ahaks~

kalo panggil aadii pun oke pe..baru la enut~!!

sharamli said...

kal0 t0leh depan belakang cntik x view dy..hik3

isyah_izzati said...

kak,bagi je la diorg panggil katty tuh..ekeke..pgil aadi leh gak,macho di samping ayu gak name tuh..kekeke

ciK LyndaWawa igUana said...

ooo.kesian ko....
ptt pun ko tak komen citer2 aku....keje rajin2 wei..

T.u.Y.a said...

medula oblongata,peankreas,sereblum...
(sila bersila : tajuk x de kena mengena ngan komen )ngeh ngeh..

senget...ko x yah la nak bgtau ko rajin g keja..sbb ko g keja nak gaji kan??bayo keta,bayo itu ini..bayo la ape2 utang2 ko..kan?kan?

nama paling best mulot aku nyebut utk ko : senget..sungguh kreatip nama tu..hehehe

asis said...

boleh jadi pengarah nih..

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

apesal ko tak buat novel je...n3 ni mana ckp pnjg....

Dato Paduka Masri said...

kakakakkakaka.... ko QS ke????

green said...

boleh dpt award best worker of the month
siti x boleh..paggil sit..kasi pendek lg..

khaLifah feDi said...

emmm cian ko ekk!!
mentag2 ko urg baru dye wat gitue..kn!!


emm name tue ala ape de kisah..!!!

arr ape kate bdk senget!!!

ok!!!

op3 eh ko taw tak aritue kn aq ckp aku mkn kfc kn..hahaha bkn arr aku slh masuk..aku mkn kat mcd lor!!

aloy_paradoks said...

kalau tensen keje jgn terjun sg tu lak..

eliza said...

nama ko sebanrnya siapa aa? siti khadijah?

Jah..oo Jah...

a.b geldofg said...

lamanya ko period...rindu aku nak bsama2
hahahahaha....
aku lnggar lmpu kan

Monkey D Luffy said...

1. bagus untuk halang ko blogging

2. bagus untuk jimatkan minyak

3. bagus panggil KECIK jer


hehehe

s a L o m a said...

panggil penuh2 siti khatijah pun ok..

BudAk hijAu said...

ko kje ape weh...?hehehhe..

ieNn ZaZa said...

aku bg name br kt ko lah..kitty..hahaha..kalau rs xsesuai..kotty pn ok..kuang3x

A a D i I ? said...

besi,
see da leg la dulu. haha! (sebenarnya terpksa rajin. wakaka~)





the Jackal,
bos 3 ketul? diorg yang rindu aku. haha!






sharamli,
caner aku nak toleh depan? aku drive mmg da pndang depan weh. ke ko drive pandang tepi? wakaka!





isyah_izzati,
mau karang org kompius jantina sy. kang tak pasal2 kena buat spotcheck jantina. hehe..





ciK LyndaWawa igUana,
tu la pasal. nak bukak tenet pun kena curik2. hoho~






T.u.Y.a,
rajin kerana gaji. yeahh! pandai la ko ni. haha!

nak soh dorg pggl senget? mana bole..dorg blom kenal & tau tahap kesengetan aku. kena pura2 sopan santun ni. haha!







asis,
pengarah cerita merepek sambil makan kerepek kat tepi tasek. wakaka!






a.k.u.p.e.n.t.o.i,
aku mmg ingt nak buat novel tapi smpai je ayat yang last tu terus tader idea. hehe!






Dato Paduka Masri,
errr.....aku tukang cuci jamban opis jer. lalala~






green,
pastu nanti ada org pggl aku, org laen pulak duduk. sit = duduk. haha!







kf,
ko ngn si T.u.Y.a tu same jek. awal2 ni mana bole pggl gtu. nanti la aku da lulus probation nanti. haha!

helleh, mkn mekdi sensorg. hehe~






aloy_paradoks,
kalo tensen keje, aku g mancing kat ctu. amcam? hehe~






eliza,
yer cik eliza...cik eliza pggl saye ke? haha!





a.b geldofg,
erkk..
period tu ape?

erkk..
lampu ape ko nak langgar?

wakakaka!






Monkey D Luffy,
kecik? alahai... =)





s a L o m a,
panjang sangat la kakak kalo pggl nama penuh. penat dorg nak pggl.. =)






BudAk HijAu,
sila rujuk jwpn aku kat Masri. keje = cuci jamban opis. wakaka!





ieNn ZaZa,
nanti tak sempat aku nak sahut, kucing yg menahut dulu. ape kess?? haha!