Saturday, May 2, 2009

LinTas LaNgsuNg daRi cYbeR-caFe kaMpung haJi waHid.. Hoho..

jumaat 2 minggu lepas..

aku pegi buat setting thumb-print kat company baru. aku dah janji dengan HR nak datang dalam pukul 10.30 pagi. aku sampai sana dalam pukul 10.40. oke la tu kot.. lewat 10 minit jer. huhu..
sampai jer kat company tu..

receptionist1: yer.. nak cari siapa?

aku: saya datang nak buat thumb-print. dah confirmed dengan HR.

receptionist1: kejap yer.. (buat panggilan intercom)

receptionist2: adik nak buat praktikal kat sini eh?

aku: hurhh? praktikal?? tak lah. staff baru. minggu depan start keje.


--------------------------


tadi. 1st day keje kat company baru.

HR (bukan HR yang buat setting thumb-print aku haritu): ni company punya terms & conditions hand-out dengan access card. nanti isi borang2 ni lepas tu return kat kak june eh.

aku: oke..


20 minit lepas tu (lama giler aku isi borang.. :D)


aku: kak june, ni borang..

HR: (tengok sambil lalu kat borang yang aku isi. berenti tengok kat "service part". kat item "position", aku isi QS) eh, awak bukan practical student eh?

senior QS: dia staff baru la. QS. (tolong jawap bagi pihak aku)

aku: (sengih jer..)

HR: laaaa...ingatkan student praktikal tadi..


------------------------------------


kan aku da kate.. aku memang ada pakej 'saya-budak-masih-skola' atau pakej 'saya-masih-student-lagi'..

hmmmmmmm.................................(^_~)








nota-rindu-gler: wei korang, rindu kat korang!!! paksa la jugak diri masuk CC. da dekat suku abad tak penah masuk CC. hoho.. [khas buat ab geldofg, rindu kao juga! =)]

13 comments:

eliza said...
This comment has been removed by the author.
sharamli said...

perasan

khaLifah feDi said...

ehem3...........wah saham ab masih blom jatuh rupenyer..


pacix2 ilmu apa pki nie emm :)



ala aq xkisah .hahaha..:)

slmt berblog kembali bdk senget..lalala..:)
aq cume rindu dgn komen senget ko je..

eliza said...

si ketot yg bantut...:p


rindu kt ko jgk..hehehe

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

ooo...kat aku ko tak rindu ye...

wakakakakak...

Shahrul Azry said...

cis muda la sangat!
perasantan punya jantan! :P

Monkey D Luffy said...

yeah! dah kembali

muah! muah!

wink wink

a.b geldofg said...

tu lum ko jumpa aku...ko igt aku tukang sapu sampah


tapi aku tk kisah

ieNn ZaZa said...

hehehe..ko dh kembali ker?bgs2..

the Jackal said...

weh jot..

konspirasi melankolik jiwa..dah nak tutup..

jemput datang blog baru aku..

ceritatipujackal.blogspot.com

kalo dah singgah tue paham2 jek la eh..drop la komen sketul dua..

A a D i I ? said...

sharamli,
jeles! :p




kf,
yeay yeay kf jelez! hehe..





eliza,
rindu bangat same kao!




a.k.u.p.e.n.t.o.i,
syhhhh..jgn tny kuat2. nt ab jeles! haha!





saruk,
jeles arr tu! wei, gua pempuan tulen bang. kakaka~





Monkey D Luffy,
aku kembali kerana kao kepten. hehe.. =)





a.b geldofg,
ok arr tu. tukang sapu sampah ngan kliner. aku kan kliner. kira match ar tu ngn ko ab. haha!





ieNn ZaZa,
aku tau ko musti da rindu gilak sama aku kan? =)





the Jackal,
wokey!

khaLifah feDi said...

hoh jelez!!! hahaha..

ape brg jelez wey dgn ab..hahaha.:)

A a D i I ? said...

kf,
penafian terang2an seh..! =)