Wednesday, February 4, 2009

koRaNg aDa TeRfiKiR saMa maCaM yG akU FikiR taK seKaRaNg ?

kiah radio: eh kau tau tak? senah dah selamat bersalin last week. baby boy.

leha gebu: tak tau pun. ye ke? alhamdulillah..

kiah radio: dia ada send sms kat aku haritu.

leha gebu: rezeki bertambah2. kau bila lagi kiah oiii ??

kiah radio: aku? lambat lagi la leha.. calon pun belum cari. hehe.. takpe, rilex2 dulu. tak larat nak pk..

kiah radio: eh.. dengar citer, usop petai dah nak kawin. si leman montel yg bgtau hari tu.

leha gebu: baguslah.. meramaikan umat Muhammad. kau tu je..takde calon kunun. ke masih tunggu jenal kerinting? dah2 la tu.. tengok mcm aku ni haa.. lepas ditinggalkan leman montel, anak pun dah nak masuk dua ni haa..

kiah radio: bukan tunggu jenal kerinting. mana ada tunggu dia lg dah. entah la leha.. aku dah jadi takut dah dgn relationship boifren-gefren ni. dah tak confident dah. aku lepas ni kalau bole nak jumpa yg btul2 jek. terus kawin. becinta lepas kawin lagi baik.

leha gebu: tak payah la relation boifren-gefren ni. buang masa ajer. kalau rasa mcm dah sesuai, buat solat istikharah. mintak petunjuk.

leha gebu: aku pun mana ada becinta lama dgn laki aku. kenal kejap je. bertunang 2 bulan pastu kawin. yg korg dtg kenduri aku tu sbnarnya aku dah kawin. cuma kenduri je lambat sket.

kiah radio: tu la pasal. tu yg aku malas nak pk skg tu. bia ajer..

leha gebu: jgn tak pk. kena pk. sebab umo dah nak jejak 30. nanti kalau kawin lambat.. mengandung lambat.. dapat anak lambat. susah. nanti umo dah tua, anak masih kecik2 lagi. dah tu mengandung di usia 30-an banyak risikonya..

kiah radio: itu aku tau.. masalahnya sekarang, calon pun takde. serius takde..

leha gebu: kau jual mahal tak? ke calon ada tapi semua tak berkenan di hati?

kiah radio: haha.. jual mahal? mana ada.. cuma.. aku letih la.. penat2 becinta bertawun2, putus mcm tu je. benci !!!

leha gebu: jgn macam tu. macam aku dulu la. frust btul dgn si leman montel tu. seminggu direct nangis. lepas tu lingkup study aku. ni sume leman montel tu punya pasal.

leha gebu: tapi ambik menda tu sbg pengajaran la.. jgn le putus harap pulak..

kiah radio: takpe la.. dah takde jodoh kau dgn dia. aku dah cuba bukak hati kat org lain. tapi sama je. end-up mcm tu je. then, aku dah tension..

leha gebu: alaa..aku lepas leman montel tu, ada gak becinta. tapi putus gak. tapi kau jgn terus tutup pintu hati kau tu. byk2 la berdoa. tu mat saman ada.. man taha pun ada.. hik hik hik..

kiah radio: hehe.. takpe la leha.. blum jumpa lg jodoh aku kot. aku malas nak becinta dgn org yg salah lg dah. penat. penat segala jenis penat..

leha gebu: takpe la.. memang payah nak puaskan hati semua org..

kiah radio: dan bukan senang nak cari org yg btul2 bole paham kita..

leha gebu: =)
.
.
.

2 comments:

ieNn said...

memg pn camni..
tp kalau pk camni smp bile2 xjmp pengganti kpd org yg xptt kite pk lg..buang ms je tau...

A a D i I ? said...

ieNn,
errrkkkk... (speechless)