Wednesday, February 18, 2009

aKu RaSa aKu maSiH iNgaT. KoT..

aku tengah boring. takde keje. duduk goyang kaki je arini. ok, tipu. ada keje tapi malas buat. jadi aku cuma buang masa jawap soalan2 ni yg aku copy-paste-edit dari blog cik wawa.. ala2 cam tag diri sndiri ler ni.. saje nak test tahap ingatan aku.. lalala~



:: WEEHOO.. PRIMARY SKOOL ::

1. Who were your seatmates?
. Standard 1 - sebelah: tak ingat, depan: mohd zamri rahmat
. Standard 2 - sebelah: mohd fadzil yunos, depan: mizaremi ghazali
. Standard 3 - sebelah: salina md. salim, depan: siti aidah mean
. Standard 4 - sebelah: mariam salleh, depan: mohd fahmy samani
. Standard 5 - sebelah: mariam salleh, depan: salina md. salim
. Standard 6 - sebelah: suhana sabiran, depan: mohd taufik rahmat


2. Still remember your English teacher?
. Standard 1: Cikgu Fauziah
. Standard 2: Mrs. Lam
. Standard 3: Mrs. Lam
. Standard 4: Mrs. Lam
. Standard 5: Mrs. Lam
. Standard 6: Mrs. Lam


3. What was your class name?
. Standard 1: 1S
. Standard 2: 2S
. Standard 3: 3S
. Standard 4: 4S
. Standard 5: 5S
. Standard 6: 6S


4. Made friends to the lower years?
. Owhh..mesti..


5. Had a boyfriend/girlfriend?
. Kecik lagi weh.. belum mumayiz pun.. apatah lagi akil baligh.. =)


6. How was your table arrangement in class?
. We are in a group of six or seven. depends.. yg penting dlm group.


7. Made any enemies?
. Takder.. Blom reti lagi nak buat seteru.


8. What games did you play?
. Teng2 aci tak? galah adang @ telon? dam aji? polis sentri? hahaha..


9. Did you buy your lunch?
. Tak ah. Dapat makan free. RMT - Rancangan Makanan Tambahan..


10. Were you a party animal?
. Hurhh?? Apekah? Soalan tak seswai utk syllabus budak skola rendah. Harap maklum..


11. Were you well known in your school?
. Tak glamer langsung.. =(


12. Skip classes?
. Tak. Saye budak rajin. Lalala~


13. Did you get suspended/expelled?
. Soalan takder dlm skema jawapan..


14. Can you sing the school song?

Marilah berbudi dan berjasa
Kepada sekolah yang tercinta
SEKOLAH KEBANGSAAN SERI MEDAN
Gedung ilmu pengetahuan

Curahkan bakti tunaikan janji
Doa ibu bapa direstui
Semoga berjaya cita-cita mulia
Untuk bangsa dan negara

Keunggulan teras ketahanan
Jadikanlah panduan
Kesopanan kami amalkan
Menuju kejayaan

Bersopan santun berbudi bahasa
Hormati guru dan ibu bapa
Bertanggung jawab, rajin dan berusaha
Ikrar kami semua..


**kredit utk aku: aku still bole main lagu ni guna *rekoder (yg tiup2 masa skola rendah tu. mcm seruling) taw..lalala~


15. What was your favorite subject?
. Bahasa Melayu. haha..


16. What was your school’s full name?
. Sekolah Kebangsaan Seri Medan, Batu Pahat, Johor. Nak kena tulis alamat penuh skali ke? =)


17. Did you go to the dances?
. Join pom-pom girl utk persembahan hari sukan, aci tak dikira as dance?


18. Where did you go most often during breaks?
. Kantin. Makan free !! lalala~


19. If you could go back in time and do it all over, would you?
. Kalau la bole..... zaman kanak2 la paling best. tak payah pk masalah, nak byr utang bank, nak byr bill, loan, keje, carik duit..


20. What do you remember most about 6th year?
. Penah terkenching dlm sluar masa darjah satu sebab takut nak pegi tandas.
. Pertama kali dpt nombor satu masa darjah 5. dan tu la sekali seumur hidup dpt no. 1. hehe.
. Tak pernah sepanjang 6 tawun skola dpt nombor lebih dari 10.


21. Worst memory in 6th year?
. Penah kene gelar 'ulat gonggok' sebab selalu ikut dua org budak ni semata-mata nak sgt berkwn dgn diorg. Ape la citer diorg skg yek..
. Kena sebat 2-2 belah kaki sbb kelas kotor. Time tu pakai pinafore. Jadi, semua org nmpk loreng askar dikaki yer hencik2 dan puan2..
. Menangis tiba2 dpn cikgu pendidikan Islam masa kena test baca surah dari mukaddam (aku lupa surah ape dia suruh bace). Haisshh..malu sungguh. Time tu aku dah darjah 6 yer..bukan darjah satu..
. Tertumbangkan tiang bola jaring dan terkena kepala sorang budak junior sampai lobang kepala dia. Nasib tak mati..




------------------------------------------------------------
:: YEAHH !! HI- SKOOL ::

1. Who were your seatmates?
. Form 1: Roszaini Jamian & Nurul Hidayu Mislan
. Form 2: Norhayati Mohd Susah @ Shah
. Form 3: Junainah Pardi
. Form 4: Rohani Abdul Kadir then Siti Suraya Pairon
. Form 5: Rohani Abdul Kadir


2. Still remember your English teacher?
. Form 1: Tak ingat. Sebab aku tak minat English. Mungkin sama cikgu dgn cik wawa. Entah.
. Form 2: Cikgu Siti Suraya
. Form 3: Mr. Paul Francis
. Form 4: Ms. Rafidah
. Form 5: Miss Kathleen


3. What was your class name?
. Form 1: 1M3
. Form 2: 2M4
. Form 3: 3M4
. Form 4: 4M5
. Form 5: 5M2


4. Made friends to the lower years?
. Blasah ajer.. x kesah..


5. Had a boyfriend/girlfriend?
. Hohoho.. Soklan mencabar minda. Masa f.2 ada. Chenta Munyitt!! Cuma tahan 2 bulan. Saje test market. Haha.. =) Then masa f.5, dpt bertahan for 5 tawun 5 bulan genap after dat. Tp, finally..tader jodoh...


6. How was your table arrangement in class?
. Sama mcm skola2 laen. Kot..


7. Made any enemies?
. Nak kata enemy tu, x de la smpai gado2 kan.. tp ada la x ske beberapa org yg macam baguzz esp. upper form. hurhh..menyampoh den.. (ekceli diorg tatau pon yg aku tak ske kt diorg. tapi, mcm la sume org ske kat aku. hoho..)


8. What games did you play?
. Pendidikan jasmani tu bole ke diiktiraf as games? kaka..apa bodo punyer soalan la aku ni..


9. Did you buy your lunch?
. Kadang2. Kalo terkena time nasik kat dewan makan cam ampeh..


10. Were you a party animal?
. Aku manusia arr..bila masa pulak aku jadik animal? Uishh..kompiushh..


11. Were you well known in your school?
. Tatau.. Rasanya tak. Aku kan low profile. Cehh..poyo !! Padahal org tak kenal sbb blaja bodo.. lalala~


12. Skip classes?
. Most of da times. Hahah.. Esp. English & Add Maths time. Kena pindah class ikut set so aku melencong ke library. wowowooo..


13. Did you get suspended/expelled?
. Suspended? Digantung tak bertali.......


14. Can you sing the school song?

Majulah-majulah sekolah yang tercinta
Biar indah, megah dan mashur
Berbakti untuk nusa dan bangsa
Di sepanjang masa

Ku serah jiwa dan ragaku
Untuk bimbingan dan didikan
Ku cari ilmu ku taburkan bakti
Selagi ada hayatku

Berjasalah berjasa sekolah yang tercinta
Sinar harapan putera dan puteri
Teguh berdiri sepanjang zaman
Membela ibu pertiwi


** aku masih hafal tapi malas nak taip semula. jadi aku copy je dari cik wawa..lalala~ (muka tak bersalah)


15. What was your favorite subject?
. Lower form: Sains & Kemahiran Hidup
. Upper form: Sejarah. Kot..


16. What was your school’s full name?
. Sekolah Menengah Sains Johor, Kluang, Johor
.



17. Did you go to the dances?
. Masa form 1. Kena paksa masuk persembahan tarian utk hari guru..
. Masa form 2. Terpaksa menari utk persembahan lakonan masa minggu bahasa..


18. Where did you go most often during breaks?
. Dewan Seri Budiman (dewan makan). Mentekedarah itu nikmat.. lalala~


19. If you could go back in time and do it all over, would you?
. Kalo bole balek ke masa lalu.. aku nak ubah smua yg silap.. (sambil buat muka jujur dan serius)


20. What do you remember most about 5th year?
. Form 1: Pertama kali aku dpt nama "DIJOT" oleh cikgu kelas dan nama tu kekal smpai skg..
. Form 5: Bagi present katak idup 2 ekor sempena besday Jojo. Kaka..padan muka =)
. Form 5: 23 Sept 1999: stupid actions.. (only God knows the truth)
. Spjg tawun: TAK pernah dpt nombor kurang dari 20 spjg 5 tawun skola. lalala~ (buat muka toya)
. Form 5: Lepak ramai-ramai kat koridor belakang hostel kat tingkat 3 lepas light-off (kua ikut tingkap)


21. Worst memory in 5th year?
. Form 4: Kena berdiri depan kelas sambil pakai rantai berkadbod sebesar A4 dan bertulis besar giler tulisan nih - "Saya tak dapat A dalam matapelajaran Bahasa Melayu dan Matematik". Lepas tu,gua nangis gila babas kat jamban lepas kelas. Malu dowh!! Padahal sangkut kt subjek BM jek. Kurg satu markah nk dpt A. Sampai arini gua sgt anti kat cikgu tu. Cikgu Jefry bin Poon..
. Form 5: Pecah rekod sendiri. Dpt no. 123 dari 126 murid. Gile ahh!! (moral: jgn becinta time skola kalo tanak dpt nombor ratus2 time exam)
. 23 Sept 1999: ...........................................





*****
tetiba aku rasa mcm nak tag org.. okeh, mari mengetag mangsa2..

1) maKciK neLly
2) paKciK sO'oB anaK ciK uSin
3) paKciK aRd
4) ciK saLoma
5) heNciK aB
6) maKciK eiNn
7) maKCik FaRiaLdaMiDdLe
8) paKciK aPiTze

malas nak tag si Setan V..G-sTring. nanti dia x buat. haha.. =)

5 comments:

cabincrew are here not to kiss ur ass said...

buat2 tak nampak ini tag.boleh bocor rahsia siapa saloma kalau cerita ini semua..ahahahhaha

LyndaWawa said...

eh..cin dijot.
ko penah berchinta dulu eh?
hehe..
tak tahu aku...
lagi satu..
minggu bahasa!
aku ingat sgt...
sebab AKU DAPAT NOMBOR 1 pertandingan bercerita..
hehe...
lagi satu..
ko satu kelas ngan aku ker time form 1?(wakaka, bodoh punya soklan)
lagi satu..
ingatan ko mmg baik la...
yg primary tu aku lupa aku dok sebelah sape..
yg pntg, yg primary tu..
aku join band gak..
men rasonatobell..( ko tau tak bendaalah ni)
hehe..
lagi satu..
sape guru kelas kite form 1?
cikgu laki bm tu ker?
lg satu...
soklan no 18...
bukan kantinla....
kat dewan makan...
lg satu..
ko ingat peristiwa org minum air selipar ..
lg satu..
huahuahua..
bape banyak lg satu da....

A a D i I ? said...

cabincrew are here not to kiss ur ass,
ehh ngelat!!


LyndaWawa,
sbb aku tak glamer cm ko.
jd tader sape tau.
lalala~

Konspirasi Melankolik Jiwa said...

lagi satu?

lagi dua?

lagi tiga?

kalo wat lewat sket buleh tak?

internet tak sehat..

takleh nak lari lelaju..

vidadarisakura said...

bersyukur ke hadrat illahi...



amin..