Tuesday, July 14, 2009

spill 10: jatuh saham. tu pun kalau ada.

arini bawak bekal. rajin kan? bekal nasik. penuh satu tupperware. habis. makan sensorang. hehh!

belen malam tadi.
nasik malam tadi.
lauk malam tadi.

pagi makan separuh. tengahari makan separuh.

sedap. oke, ini tipu besar!

ayam masak sambal. entah apa rasa. masak asal boleh. semua main aci campak. mana ada orang masak sambal bubuh sos cili campur sama sos tomato? celah mana orang buat sambal curah kicap? ada. mesti ada. kalau ada orang tanya gitu, sila jawap: AKU! nasib baik ajer dalam peti ais takde sos tiram. kalau tak pasti dah selamat aku tuang sekali. hehh!

paling sadis, biji cili bersepah merata2 dalam sambal! sape mau rasa kena appendics? mari sini biar aku ajar cara2 buat sambal biji cili bertabur!

aku. masak la apa pun. tak pernah sekali seingat aku yang lauk tu akan jadik sempurna. pada aku la. sebab aku tau aku tak ada skill dalam memasak. tak pandai masak. tambah dengan malas pulak. haihh. entah. kalau ada pun yang kata sedap, tu setakat nak sedapkan hati. mesti punya. tak payah kelentong.

teringat orang kata..

rahsia memasak senang jer.. kena tau BILA NAK MASUK APA

nampak gaya, memang semedang ajer la aku main aci campak segala benda time masak. noktah.



haihh..kenapa la mak punya talent tak turun kat aku?


13 comments:

Lionel Azry said...

tak turun sebab lu tak menuntut!
pemalas!

khaLifah feDi said...

asl kenyang sdahlah aadil !!!

sharamli said...

maen masak2 suda..

ZARA 札拉 said...

hehehe~

lama2 akan turun~

nak lagi cepat, dia musti tumpah~

ayampinko said...

hem asal sedap ngan kenyang dah la...

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

janji leh makan...

aloy_paradoks said...

atuk gua ajar gua rahsia masak die senang je... mulakan dengan selawat.

QasehessaL said...

lau nk terturun cpt2 taweeen..hik2..

Qasehessal said...

kak ct layan ah sal jgk ...
http://qasehessal.blogspot.com/

KugiranJiwa said...

1. campur sos tomato & chili dalam masakan tu biasa. kat kedai makan pun camtu. kira masakan lu tu, kurang lebih dengan kedai makan kat odeon batu pahat la.

2. Bekal itu adalah satu altenatif untuk safe budget. Tindakan yang dipuji. kalo boleh jangan makan 2 kali aja. tambahkan masa makan 1 bekal tu lebih 6-10 kali.

3. Sejak bila lu main saham? kalo lu nak invest kat unit trust cakap. wa boleh uruskan. tq

the Jackal said...

makanan..kalo dah campak ape pun tetap jadik makanan jugak..

aku tag ko banyak kali pun ko tak wat ke?

award pun taknak amek..

lama tak dengar cite..

penjenayah merah jambu. said...

hehe,pegila menuntut dgn mak..
cuti ritu aku blaja gune google.
pagi2 menggoogle resepi,oleh sbb aku suke mkn ayam mask merah,setiap minggu,sekurang2nye 4 kali aku mask.huh,bosan.tadek talent..hoho.

Kaseh Iskandar said...

ye ke? aku msk sambal ayam elok je letak sume2 tu...tkde bende tk kene pon wei..sedap lg..hahah..masuk bakul angkat sendiri..ekeke..