Wednesday, January 21, 2009

Paham TaK paHam beLaKanG kiRa..yg penTinG muKa keNa KoNfiDen

arini pegi meeting projek BERSATU kat Kluang.

takde apa menarik.

sama je mcm meeting2 b4 this.

cumanya, yg aku hangin satu badan bila....



makcik developer: cong ceng cong ceng cong ceng (becakap ala2 slanga jackie chan)

pakcik engineer: prung prang prung prang prung prang (kua suara ala2 bunyik jet lee)

mamat kontraktor: trett tett tett trett tett tett (sound ala2 stephen chow)

hencik arkitek: senyum-gelak-angguk-senyum lg-gelak lg-angguk lg..

kakak pembantu developer: amboi kak, besarnya gelak (hati aku kata)

aku: menguap. menguap lagi. lagi menguap. lagi. lagi. dan lagi...



aku tau la aku sorg je yg tak paham bahasa cina. tapi korg ni dah kenapa dok bantai cakap cina je spjg meeting ni? hurhhh..sengal !!
[sumpah seranah ni cuma berdendang sayang dlm hati aku ajer. harap maklum]


dan aku sambung menguap lagi. utk kali ke-38..


finally..

makcik developer: okey, let's go to the site..


ciss!! tu je ayat yg aku paham utk meeting hari ni.


hurhh..!! lahanat.. ~

3 comments:

Anonymous said...

apakah meeting gitu plak..huhu..
ien pn kekadg kene gk camtu..haha..
tp wat muka selamba,mcm phm jer ape dorg ckp..

MeGa said...

siannye..
muke ko cam cina ke smpai dorg x sedar ade yg x phm bhsa mse meeting..
heh...

~ A a D i I ~ said...

Anonymous @ einn,
sbb diorg da buang tebiat sempena nk smbut CNY..

MeGa,
muka aku ckit punya mix jawa+banjar pn dorg tak pasan jugak kt aku. tu yg aku sgt heran tu..