Wednesday, May 19, 2010

spill 40: sembilan.

Cerita 1
Dalam hujan lebat, malam gelap gulita, jalan tidak berapa nampak, aku cari jalan mudah follow kereta depan, tiba-tiba kereta itu emergency brake, aku sondol belakang keretanya. Aku turun dalam hujan lebat dan marah pemandu itu kerana berhenti mengejut, tapi dia nampak kehairanan kerana aku marah dia dalam garaj kereta rumahnya.


Cerita 2
Dua ekor anjing telah terperangkap di sebuah pulau dan ingin berenang menuju ke seberang. Untuk sampai ke seberang ia memerlukan stamina yang cukup. Anjing A pun training habis-habisan, anjing B relaks je. Tiba masanya kedua-duanya pun menyeberang dan anjing B sampai awal daripada A, malahan sempat makan lagi. Anjing A tak puas hati, tapi anjing B kata,”Ala… releks le, aku ni kan anjing laut.”


Cerita 3
Seorang atok membawa cucunya ke pejabat pos untuk menghantar surat. Cucunya bertanya bila melihat atoknya memasukkan surat ke dalam tong berwarna merah.”Atok buat apa tu?” “Atok bagi surat kat kawan atok, cu!”jawap atoknya. Cucunya bertanya lagi,”Apa ******* sangat kawan atok duduk dalam tong merah tu?”


Cerita 4
Seorang makcik nak beli tembikai merah, penjual menjamin tembikai yang dijualnya berwarna merah, tetapi bila tembikai tersebut berada di tangan makcik, tiba-tiba ianya terlepas, jatuh dan berwarna sedikit keputihan, takut di panggil penipu, si penjual pun berkata,”Eh! Tadi merah, pasal jatuhla, dia takut terus jadi pucat dan putih.”

Makcik tu pun baling tembikai tu kat muka si penjual tu.


Cerita 5
Sebuah helikopter yang membawa seorang juruterbang berserta 2 orang kenamaan telah jatuh terhempas. Juruterbang itu terselamat tetapi alfatihah buat 2 orang kenamaan itu. Apabila sedar dari koma, juruterbang itu telah disoalsiasat oleh pihak polis,”Cuba awak ceritakan apa yang telah terjadi untuk memudahkan siasatan kami.”

“Mmmmm… entahlah tapi pada ketinggian 30,000 meter tiba-tiba saya terasa sejuk sangat. Jadi saya telah matikan kipas Helikopter tu….”


Cerita 6
ketika saya baru masuk ke lift, sorang wanita masuk dan menekan butang 2 dan kemudian butang 4, manakala saya lak menekan butang 18 untuk ke tingkat 18. lift pun naik la dan berhenti di tingkat 2, tp wanita tue tak keluar. kemudian lift berhenti pulak di tingkat 4, tp wanita tue pun tak keluar juga dan lift pun mula naik. maka bertanyalah saya pd wanita tue, “akak(sbb nampak cam tua dr saya) dah terlepas tingkat yg akak nak naik..”
“ooo.. saya nak ke tingkat 24″, jawabnya selamba..”tp td akak tekan butang 2 dan 4″ tanya saya lagi tak puas ati.. “astaga!!! nilah akibatnya kalau terlalu lama bekerja dgn kalkulator”sambil menggaru kepala…


Cerita 7

Seorang eksekutif muda dengan penuh semangat bercerita pada temannya tentang kehebatan komputer yang baru dimilikinya. “Bayangkan ! komputer saya ini setiap hari mampu menyelesaikan setengah dari pekerjaan saya”. “Lho … kenapa kamu tidak membeli dua komputer” sahut temannya..


Cerita 8

Pada suatu ari, ada sorang anak dimarahi bapanya kerna tak lulus exam.. dalam report kad semuanya merah2 belaka.. jd,bapanya membanding2kan anaknya dengan anak jirannya yang cerdik dan pandai...
bapa : “kamu tak penah belajar ke? lihat anak jiran sebelah, report card dia tak de pun merah2. dia anak yg cerdik.. tak macam kamu, malas betull..”
kerana kesal dibanding2 si anak menjawab: “yelaaaa bapa... anak jiran sebelah kan bapanya cerdik…..” bapa : ??


Cerita 9

Dua orang sahabat baik pergi ke sebuah kedai makanan segera untuk memesan minuman ringan. setelah pesanan sampai, mereka masing2 keluarkan roti sandwich dan mula untuk makan. pemilik kedai yg dari tadi asyik memerhatikan tingkah laku mereka terus menuju ke arah mereka dan seraya berkata, “Maaf en, anda tidak dibenarkan memakan sandwich Anda sendiri di sini!”.. maka dua org sahabat itu perpandangan, sesama mengangkat bahu dan mula menukar sandwich memasing...

3 comments:

ciK LyndaWawa igUana said...

cerita sepuluh: kemana ko menghilang jot......

~Blabberina~ said...

hoho..jokes yg dah baca byk kali,but still some of it still kelakar..

A a D i I ? said...

ciK LyndaWawa igUana : aku ada disini wawa cuma aku jarang kelihatan.. =)