Tuesday, October 27, 2009

spill 27: perkara paling hensem.

pagi tadi. jam 0730.
henpon berbunyik. ada pemanggil.
jenguk skrin. ada tulis ini..


adik+mak
calling..

picit butang bersimbol gagang kaler ijau.


aku: hello
mak: dah pegi yer nak?
aku: belum mak. tengah bersiap. baru lepas mandi.
mak: pukul berapa mula? naik ape pegi?

ekk? apsal tetiba tanya naik ape? mak lupa ke yang selama-selama ni aku drive? (omong dalam hati)

aku: bawak keta mak. nape mak?
mak: ohh bawak keta eh. pukul berapa periksa?

owhhh..laaa baru paham. mesti mak ingat aku dah start exam arini (bebel lagi dalam hati)

aku: laaa..mak, orang belum periksa lagi. periksa minggu depan la mak. bukan minggu ni. awal bulan depan. 2, 3 & 4hb nanti. orang nak periksa nanti orang mesti bagitau kat mak punya.
mak: ohh..mak ingat hari ni laa.. takpe la, mak nak siap-siap hantar adik skolah ni. baik-baik bawak keta.
aku: okei..




terkesima.
betapa SANGAT HENSEM nyer perangai sorang mak.
sangat sangat sangat ambik tau hal anak.
sangat sangat sangat ambik berat & risau pada segala yang akan anak lalui / hadapi walaupun sekadar periksa akhir tawun.
sangat sangat sangat prihatin.

tapi aku?
aku sebagai anak.
tak buat apaper untuk mak.

nothing.
zero.
yillek.



betapa kejam seorang anak bernama AKU!

5 comments:

T.u.Y.a said...

salam senget..
lama betul aku x jenguk ko..
almaklum le time2 nak exam ni kan..hehehehe..

kalau ko dah jadik mak besok ko tau la mcm ne terror nye otak ko berfungsi..sume benda ade dalam kepala mak tau..sentiasa ingat walaupun x betul tarikh n masa..tapi tetap ingat..

ciK LyndaWawa igUana said...

kadang2..aku baca blog ko ni..aku rase sedih jugak..huhuhu..papepun..keep chill fren...

miss zahidah said...

ye la sis...
emak mst risau dgn kta wat pe....
mst nak ambik tau cam ne keadaan kita...
huhuhuhuhu....
windu dgn emak, padahal baru je balik unimas ari ni....

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

slamat raye aji

Uruchimaru @ kf said...

taw pun ko !

yllek>? hahaha bhse jawa ke bshe indie tue?